Τα (ευρωπαϊκά) σπασμένα από την ήττα από τον ΑΠΟΕΛ πλήρωσε η Αστανά με τον Ολυμπιακό να βάζει μαζεμένα (4) τα γκολ που έψαχνε ο Πάουλο Μπέντο (χαρακτήρισε κυρίαρχους του παιχνιδιού τους παίκτες του) στα ευρωπαϊκά παιχνίδια στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Το 4-1 επί της αδύναμης ομάδας από το Καζακστάν έβαλε και πάλι τους πρωταθλητές Ελλάδος στο παιχνίδι της πρόκρισης στις 32 του Γιουρόπα Λιγκ αλλά ακόμα και της πρωτιάς του ομίλου, εφόσον φυσικά διπλασιάσουν τις νίκες τους σε δεκαπέντε μέρες στη μακρινή Αστανά (4.000 χλμ. απέχει από τον Πειραιά) και επικρατήσουν και επί των Γιουνγκ Μπόις εντός έδρας, πριν ταξιδέψουν στην Κύπρο για τον αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ.

Οι Κύπριοι χθες δεν είχαν την τύχη με το μέρος τους και ηττήθηκαν 3-1 στην Ελβετία (με χατ τρικ του Χοαράου). Πλέον ισοβαθμούν (έξι βαθμοί) στην κορυφή με τον Ολυμπιακό τον οποίο περνούν χάρη στη νίκη στον μεταξύ τους αγώνα.

Σε τρία ευρωπαϊκά ενενηντάλεπτα στον Πειραιά ο Ολυμπιακός δεν είχε σκοράρει φέτος και τα έβαλε μαζεμένα. Βέβαια και πέρυσι δεν είχε σκοράρει σε δύο παιχνίδια, αλλά άλλο η Μπάγερν και η Αρσεναλ και άλλο η Χάποελ Μπερ Σεβά, η Αρούκα και ο ΑΠΟΕΛ!

Οι γηπεδούχοι ξέσπασαν με μπαλαντέρ τον Ελιουνούσι που όχι μόνο σκόραρε (το πιο όμορφο γκολ του αγώνα με εκπληκτικό τελείωμα και πλασέ για το 2-0 στο 33′), αλλά έφτιαχνε και παιχνίδι. Μάλιστα ένα λεπτό μετά το δικό του τέρμα έβγαλε τετ α τετ τον Σεμπά με τον Εριτς οπότε ο Βραζιλιάνος πλάσαρε άψογα για το 3-0 (34′). Ακόμα πιο εύκολη ήταν η δουλειά του στο 65′ από μια πιο εντυπωσιακή ασίστ του Καρντόσο. Ετσι ο Σεμπά διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά το 3-0 οι συμπαίκτες του έψαχναν τον Καρντόσο για να πετύχει το παρθενικό του γκολ, αλλά εκείνος ήταν απίστευτα ομαδικός.

Το πάρτι του πρώτου ημιχρόνου (που άρχισε με το γκολ του Φιγκέιρας στο 25′ από ασίστ του Φορτούνη), ήταν δεδομένο ότι δεν μπορούσε να συνεχιστεί στο δεύτερο μέρος, καθώς στο μυαλό του Μπέντο αλλά και των παικτών του άρχιζε σιγά σιγά (απόλυτα λογικό) να μπαίνει και ο ΠΑΟΚ.

Το σημαντικό λάθος (δεύτερο συνεχόμενο μετά την άστοχη έξοδο με τον ΑΠΟΕΛ) του Λεάλι –πάσα στον Καμπανάγκα –έφερε και το γκολ των φιλοξενουμένων (3-1 στο 54′).
Ολυμπιακός: (4-2-3-1): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ρέτσο, Μιλιβόγεβιτς (73′ Καμπιάσο), Μάρτινς, Φορτούνης (78′ Μπουχαλάκης), Σεμπά, Ελιουνούσι (68′ Μανθάτης), Καρντόσο.

Αστανά: (5-3-2): Εριτς, Ανιτσιτς, Ταγκιμπέργκεν, Μπεϊσεμπέκοβ, Νουσερμπάγιεβ (59′ Σίτοβ), Τουμάσι, Μάλι, Λογκβινένκο, Καμπανάνγκα (72′ Ντεσπότοβιτς), Σόμκο, Κάνιας.