Τριγμοί

στη διαιτησία

Εβδομάδες πολλές γίνεται ντόρος για τη διαιτησία. Ο συγκεκριμένος τομέας μοιάζει με την κορυφή που όλοι θέλουν να πατήσουν, να κυριαρχήσουν και να υψώσουν τη σημαία τους. Παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου, βλέπετε. Ωστόσο, όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα ξεπερνούν κάθε φαντασία. Αρχικά με την επιμονή του (προέδρου της Λίγκας) Γιώργου Στράτου και εν συνεχεία με την οριστικοποίηση μοντέλου Ισπανίας, με ύπαρξη επιδιαιτητή. Ηρθε ο Κύρος Βασάρας, έμεινε λίγο και αποχώρησε. Τώρα, αρχίζουν τα ωραία καθόσον προκύπτουν διαφωνίες στους ορισμούς και ο Σαραϊδάρης της Σούπερ Λίγκας δείχνει να μειοψηφεί και πλέον δεν διστάζει να εκφράσει ανοιχτά τις διαφωνίες του. «Πρότεινα Σιδηρόπουλο στο ντέρμπι Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ» ήταν η θέση του μετά την επιλογή Αρετόπουλου. Μπίνγκο! Γιατί η επιλογή του Αρετόπουλου ήταν η αιτία να ξεθάψει το τσεκούρι του πολέμου ο ΠΑΟΚ και να εναντιωθεί στην επικείμενη συνάντηση με τον ρέφερι. Αυτή είναι η μία πλευρά του φεγγαριού. Η άλλη λέει το εξής: δεν μπορεί η κάθε ΠΑΕ να βρίσκει ενώπιόν της τον διαιτητή που επιθυμεί. Δεν συμβαίνει πουθενά, ούτε στα προηγμένα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Ούτε φυσικά να δώσει χαρτί στην ΚΕΔ με τους αρεστούς ή τους μη. Και επιπρόσθετα, αν θέλουμε να το προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο, είναι ανέφικτο να σφυρίζει όλα τα ντέρμπι ο Σιδηρόπουλος, όπως προφανώς θέλουν κάποιοι δυνατοί και δεν επιθυμούν άλλοι (ή άλλος). Δηλαδή, μόνο αυτός επειδή είναι σε υψηλή κλίμακα της UEFA θεωρείται ικανός να τα βγάλει πέρα; Στην Ιταλία τα ντέρμπι πηγαίνουν κατευθείαν στον Ριτσόλι; Δεν το νομίζουμε. Συνεπώς, η ανάγκη εξεύρεσης κάποιας λύσης είναι αδήριτη. Γιατί διαφορετικά δύσκολα να προχωρήσει το συγκεκριμένο μοντέλο και οι φωνές του Σαραϊδάρη θα μετατραπούν σε κραυγές.

Πέναλτι

Συνέβη σε γήπεδο στην Κρήτη και έχει ενδιαφέρον: 23 πέναλτι (!) χρειάστηκαν προκειμένου να αναδειχθεί νικητής στην πρόσφατη αναμέτρηση του ΙΝΚΑ Χανίων με τον Εργοτέλη για το Κύπελλο της Γ’ Εθνικής. Τελικά, νικητής στη σχετική διαδικασία αναδείχθηκε ο Εργοτέλης με 11-10.

Εκεί, χτυπήθηκαν 22 πέναλτι με τον Βεστάκη των γηπεδούχων να είναι ο μοιραίος του αγώνα, καθώς αστόχησε στο 22ο, το οποίο απέκρουσε ο γκολκίπερ του Εργοτέλη, Βασιλειάδης.

Να σημειωθεί ότι στο παιχνίδι υπήρξε και πέναλτι στην κανονική διάρκεια, αυτό του Μισέλ, με το οποίο ο Εργοτέλης ισοφάρισε σε 1-1 και έστειλε το ματς σε παράταση και πέναλτι. Το ΙΝΚΑ Χανίων είχε προηγηθεί με τον Τσικουδάκη.

Ολυμπιακός

Η πλάκα είναι πως τα χθεσινά γκολ «έπεσαν» από ποδοσφαιριστές που δεν κάνουν κλικ στον κόσμο. Βρήκε δίχτυα ο Φιγκέιρας. Ο Ελιουνούσι. Ο Σεμπά. Ολοι τους, όχι στο τοπ επίπεδο της εκτίμησης των οπαδών, άπαντες όμως με τρεξίματα πολλά και διάθεση να προσφέρουν. Ολες οι ομάδες έχουν κάποιους που μπορεί να είναι κρυμμένοι θησαυροί, αρκεί να λειτουργούν σωστά σε επίπεδο συνόλου.