Μια παρέα πέντε ανθρώπων, τους οποίους για 18 ημέρες έχασαν τα σπίτια τους και οι ίδιοι είχαν ξεχάσει και τον ύπνο, θαυμάζει τώρα την πιο ωραία ιστορία της Basket league, τη Δόξα Λευκάδας.

Τη Δόξα που λίγο έλειψε να γράψει ιστορία νικώντας τον πρωταθλητή Ολυμπιακό!

Οι Πειραιώτες που έχαναν 94-89 στο τελευταίο λεπτό απέδρασαν από το νησί νικώντας 95-94 χάρις στα δύο τρίποντα του Γκριν (το δεύτερο και νικητήριο στην εκπνοή μετά την 11η ασίστ του Σπανούλη) παρουσιάζοντας τη χειρότερη αμυντική τους επίδοση από το 2010!

Τέτοιες μέρες, πριν από μια δεκαετία, η Ολυμπιάδα Πατρών (νεοφώτιστη επίσης, τότε) είχε επικρατήσει με 68-67 του πρωταθλητή Παναθηναϊκού και η Λευκάδα έφuασε κοντά στο να μπει και αυτή στο πάνθεον.

Μια ομάδα που πήρε το πράσινο φως για συμμετοχή στην Α1 (μετά την αποχώρηση της Κηφισιάς) τον Σεπτέμβριο, όταν σε λιγότερο από έναν ξεκινούσε το πρωτάθλημα.

Ο πρόεδρος Σταύρος Κουκουμπρής, ο πολύπειρος παράγοντας και νυν γενικός αρχηγός Γιάννης Δαμιανίδης (MVP στο θέμα των ξένων και όχι μόνο), ο αντιπρόεδρος Ζαχαρίας Κατοπόδης, ο Περούκας Αντρέας Νησιώτης και ο Νώντας Κοντοπριάς έτρεξαν έναν Μαραθώνιο σε ρυθμό κατοσταριού και πρόλαβαν νικώντας τον χρόνο να παρουσιάσουν μια ομάδα που με έξι προπονήσεις (οι παίκτες και ο κόουτς Χάρης Μαρκόπουλος) νίκησε στην πρεμιέρα τον ΠΑΟΚ και έβαλε τώρα στα σκοινιά τον υπερηχητικό (με ΠΑΟ και Εφές) Ολυμπιακό.

Από μητέρα Λευκαδίτισσα, ο πρόεδρος θα μπορούσε άνετα να ασχολείται με το γραφείο του στο Λονδίνο (μάνατζερ πολιτικών μηχανικών) και τις δουλειές στο νέο Γουέμπλεϊ ή στο γήπεδο της Τότεναμ. Αλλά την ώρα που έστελνε πολιτικούς μηχανικούς για ένα σημαντικό πρότζεκτ στην Αλάσκα σχεδίασε και το πλάνο της Α1 για την αγαπημένη του Δόξα, έχοντας την τρέλα για το νησί του.

Η λέξη οικογένεια φαίνεται καλύτερα από τους ξένους, με τον τρομερό Αμερικανό Ντέζμιν Γουέλς (σούπερ ματς με 27 π.) που λατρεύει το Κάθισμα Λευκάδας και τον κόσμο που τον αποθεώνει στα σοκάκια του νησιού να κλαίει σαν μικρό παιδί στα αποδυτήρια αλλά και όλο το βράδυ για την ήττα, την ώρα που ο θηριώδης ισπανός σέντερ Ντόμπλας κάνει εντατικά μαθήματα ελληνικών!

Μια ομάδα τόσο όμορφη όσο και το ίδιο το νησί.