Το ηφαίστειο της Θήρας εξερράγη με το καλησπέρα του πρωταθλήματος βόλεϊ της Α1 Γυναικών και η λάβα του έκαψε τον πρωταθλητή Ολυμπιακό!

Από εκεί όπου τελείωσε το περυσινό πρωτάθλημα, στο κλειστό της Σαντορίνης, ξεκίνησε το φετινό –αναμένεται να είναι ίσως το καλύτερο όλων των εποχών, καθώς οι περισσότερες ομάδες έχουν ενισχυθεί σημαντικά –με τον ΑΟ Θήρας του Απόστολου Οικονόμου να επιστρέφει από το 0-2 και το 9-11 στο τάι μπρέικ και να επικρατεί με 3-2 (21-25, 18-25, 25-23, 25-20, 15-12) του Ολυμπιακού, βάζοντας φωτιά από την πρώτη στιγμή στην κορυφή.

Πέρυσι η ομάδα του Μπράνκο Κοβάσεβιτς είχε γνωρίσει την πρώτη και μοναδική ήττα της στη Νάξο τον Μάρτιο και την 20ή αγωνιστική.

«Είναι μια ιστορική νίκη για την ομάδα μας. Το να γυρίσεις ένα παιχνίδι κόντρα στον πρωταθλητή από 0-2 είναι μια αγωνιστική υπέρβαση. Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός μάς υποτίμησε, δεν είχε και τόση ενέργεια, κάτι που εκμεταλλευτήκαμε» τόνισε ο τεχνικός του ΑΟ Θήρας, που τώρα έχει το πιο δύσκολο έργο της… προσγείωσης των αθλητριών του. Στα άλλα παιχνίδια της πρεμιέρας: Παναθηναϊκός – Θέτιδα 3-0, Ηλιούπολη – Πανναξιακός 1-3, ΑΕΚ – Μαρκόπουλο 0-3, Αρης – Μακεδόνες 3-0, Αίας – Ελπίδα 3-0.

Στην πρεμιέρα των ανδρών ξεχώρισε η νίκη του Φοίνικα στη Σύρο στο ντέρμπι με την Κηφισιά (3-2). Στα άλλα παιχνίδια: Ηρακλής – Ορεστιάδα 3-1, Παμβοχαϊκός – Ηρακλής Χαλκίδας 3-1, Παναχαϊκή – Ολυμπιακός 0-3, Κύζικος Νέας Περάμου – Παναθηναϊκός 1-3. Σήμερα παίζει ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ στην Αλεξανδρούπολη κόντρα στον Εθνικό (18.00).