Αναφερόμενος στις γυναίκες που τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση και ανάρμοστη συμπεριφορά, ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε στο Γκέτισμπεργκ τη γνωστή επωδό: «Πιθανότατα ήταν η εθνική επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος και η ομάδα της Κλίντον εκείνοι που έβγαλαν μπροστά αυτές τις ψεύτρες με τις προκάτ ιστορίες». Κατηγόρησε επίσης ακόμα μία φορά τα μίντια ότι εφευρίσκουν ιστορίες για να τον βλάψουν και επανέλαβε τις καταγγελίες που εξαπολύει χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο περί στημένων εκλογών και μαζικής εκλογικής νοθείας.

Την ίδια ώρα, στο Πίτσμπεργκ, η Δημοκρατική υποψηφία μετατόπιζε το δικό της ενδιαφέρον στη (παράλληλη) μάχη για τη Γερουσία και τη Βουλή, ασκώντας έντονη κριτική στον απερχόμενο γερουσιαστή της Πενσιλβάνιας Πατ Τούμι ο οποίος δεν έχει ακόμα δηλώσει αν θα ψηφίσει υπέρ του Τραμπ τον Νοέμβριο και πλέκοντας το εγκώμιο της Δημοκρατικής αντιπάλου του Κέιτι ΜακΓκίντι. «Καθώς ταξιδεύουμε αυτές τις τελευταίες 17 ημέρες», δήλωσε η Χίλαρι Κλίντον το Σάββατο, «θα δώσουμε έμφαση στη σημασία εκλογής Δημοκρατικών υποψηφίων».    

Οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» διέκριναν στις τελευταίες ομιλίες του Τραμπ σημάδια πως τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του αναγνωρίζουν πλέον πόσο δύσκολο είναι να νικήσει στις 8 Νοεμβρίου. Οσοι σπεύδουν να τον ακούσουν, ωστόσο, δηλώνουν ακόμα βέβαιοι για τη νίκη. Και απειλούν πως «θα κάνουν τη φωνή τους να ακουστεί» αν τους την «κλέψουν».