Τα ισχυρά οικονομικά πλεονεκτήματα που έχει, φύσει και θέσει, η Ελλάδα, υπενθυμίζει στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ο Ζαν-Μαρκ Ερό. Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται σήμερα στη χώρα μας για επίσημες συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία. Επισημαίνει τις αρετές που θα κρατούσαν τη χώρα μας στην ανάπτυξη, φέρνοντας επενδύσεις.

Οπως πάντα, η ματιά των ξένων είναι αποκαλυπτική. Θλίβεται κανείς γιατί η χώρα είναι παγιδευμένη σε έναν κύκλο ατέρμονων πολιτικών αντιπαραθέσεων αντί να προχωρήσει μπροστά αξιοποιώντας τα θετικά της στοιχεία. Τουρισμός, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αγροτοδιατροφικός τομέας –αλλά και υψηλό επίπεδο μόρφωσης και εξειδίκευσης του εργατικού δυναμικού. Γιατί όλα αυτά να μη συγκροτούν ένα ελκυστικό οικονομικό αφήγημα;

Δυστυχώς, η πολιτική επικαιρότητα παραμένει καταθλιπτική. Και περιμένει την επίλυση των θεολογικών διαφορών εντός ΣΥΡΙΖΑ για τις ιδιωτικοποιήσεις και πλείστα άλλα ζητήματα. Οι διενέξεις έχουν το χαρακτηριστικό άρωμα του πολιτικού αναχρονισμού, την ίδια ώρα που η ηγεσία προτιμά να ανοίγει διαρκώς μέτωπα παρά να συνθέτει λύσεις. Προτιμά την αποσύνθεση του δημόσιου βίου.

Είναι λάθος επιλογή όπως και η περυσινή περιπέτεια της δραχμής, που το πιο πρόσφατο επεισόδιο συνεχίζει να μη διαψεύδεται.