Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα και ο Ζοζέ Μουρίνιο δέχτηκαν λάσπη στο λούστρο της φήμης τους με τις χθεσινές ιστορικές για τους ίδιους αποτυχίες των ομάδων τους.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο έζησε ένα από τα πιο ντροπιαστικά απογεύματα της προπονητικής του καριέρας στην επιστροφή του ως αντίπαλος στο γήπεδο όπου έχει γνωρίσει στιγμές δόξας, το Στάμφορντ Μπριτζ. Η ομάδα του Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνετρίβη από την Τσέλσι με 4-0, που αποτελεί τη βαρύτερη ήττα στην καριέρα του στην Πρέμιερ Λιγκ. Την ίδια στιγμή στις εξέδρες οι φίλαθλοι τραγουδούσαν ρυθμικά «Δεν είσαι πια Special One».

Η Γιουνάιτεντ με τον Μουρίνιο στο τιμόνι της έχει λιγότερους βαθμούς ύστερα από εννέα αγώνες απ’ όσους είχε πέρυσι με τον Φαν Γκάαλ.

Η καλή μέρα φάνηκε από το πρωί όταν ο Πέδρο άνοιξε το σκορ στο 29ο δευτερόλεπτο, που αποτελεί το πιο γρήγορο γκολ που δέχονται οι Κόκκινοι Διάβολοι αυτό τον αιώνα. Κέιχιλ, Αζάρ και Καντέ συνέχισαν να βάζουν καρφιά στο κόκκινο φέρετρο ενώ ο προπονητής τους Αντόνιο Κόντε έδινε ρυθμό στην εξέδρα, γεγονός που οδήγησε τον Μουρίνιο στο τέλος να κάνει συστάσεις στον Ιταλό! Ο Πορτογάλος συνελήφθη από την κάμερα να κρατά το σαγόνι του με το δεξί του χέρι, προφανώς για να μην μείνει ανοιχτό το στόμα του με αυτά που έβλεπε.

Κατά την προσφιλή του τακτική, ο Μουρίνιο κατηγόρησε τους αμυντικούς της ομάδας του για απίστευτα λάθη. Πάντως, είχε δίκιο όταν δήλωσε πως «τα παιχνίδια ξεκινούν 0-0 αλλά αυτό ξεκίνησε 1-0».

ΑΠΩΛΕΙΑ Η ΣΙΤΙ. Παρηγοριά για τον Πορτογάλο αποτελούν τα αποτελέσματα της Μάντσεστερ Σίτι. Για πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα μένει μακριά από τη νίκη. Οι Πολίτες υποχρεώθηκαν σε ισοπαλία 1-1 από τη Σάουθαμπτον, ισοφαρίζοντας το αρνητικό ρεκόρ του καταλανού προπονητή από τον Μάρτιο του 2009, την πρώτη του χρονιά στην Μπαρτσελόνα. Να υπενθυμίσουμε πως τότε ο Πεπ είχε κατακτήσει και τους έξι τίτλους που διεκδίκησε με την ομάδα του.

Πριν κλειστεί στα αποδυτήρια με τους παίκτες του για 50 λεπτά, ο Γκουαρνιόλα πρόλαβε να δηλώσει «τώρα πρέπει να ανακαλύψω τον λόγο που δεν μπορούμε να νικήσουμε». Οταν επιτέλους βγήκε από τα αποδυτήρια, έσπευσε να σβήσει κάθε μύχια σκέψη των δημοσιογράφων λέγοντας πως το κόκκινο κρασί ήταν καλό και ήπιε λίγο παραπάνω. Προφητικά θα μπορεί να αποδειχτούν τους επόμενους μήνες τα λόγια του μετά την τεσσάρα από την Μπαρτσελόνα: «Αν δεν πάει καλά η μέθοδός μου θα πάω σπίτι μου».

Στα άλλα παιχνίδια: Μπόρνμουθ – Τότεναμ 0-0, Γουέστ Χαμ – Σάντερλαντ 1-0, Σουόνσι – Γουότφορντ 0-0, Λέστερ – Κρίσταλ Πάλας 3-1, Χαλ – Στόουκ 0-2, Μπέρνλι – Εβερτον 2-1, Αρσεναλ – Μίντλεσμπρο 0-0, Λίβερπουλ – Γουέστ Μπρομ 2-1.

Η βαθμολογία: Μάντσεστερ Σίτι, Αρσεναλ, Λίβερπουλ 20, Τσέλσι, Τότεναμ 19.