Οι ορισμοί και το μέλλον

Το έχουμε ξαναπεί: η διαιτησία αποτελεί ένα αγαπημένο θέμα για όλους όσοι ασχολούνται με το εγχώριο ποδόσφαιρο. Ειδικά όταν έρχονται στο προσκήνιο πρόσωπα που όλοι λατρεύουν να μισούν, γίνεται ο κακός χαμός. Περίπτωση Μήτσιου, λοιπόν: ο εν λόγω ρέφερι για ορισμένες ΠΑΕ είναι ανεπιθύμητος, η ΚΕΔ όμως τον όριζε ως τέταρτο δείχνοντας ότι προτίθεται να τον επαναφέρει στη Σούπερ Λίγκα. Και η ώρα έφτασε. Ο Μήτσιος θα παίξει στο ματς Κυπέλλου ανάμεσα στον Αστέρα Τρίπολης και τη Βέροια, χωρίς να χρειάζεται η ψήφος-έγκριση του εκπροσώπου της Λίγκας, Σαραϊδάρη. Να τονιστεί πως παίρνει ξανά παιχνίδι ο Λαμπρόπουλος (Ατρόμητος – Παναιτωλικός), για να αποδειχθεί έτσι ότι για τους αρμοδίους τα παράπονα που ακούστηκαν μετά το ραντεβού Πανιωνίου – Ολυμπιακού δεν είχαν βάση. Οσο για τον Αρετόπουλο, τον άνθρωπο που διαιτήτευσε στο ντέρμπι της Κυριακής ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, σύμφωνα με πηγές πήρε καλό βαθμό από τον παρατηρητή. Η δε φάση με το οφσάιντ στην ισοφάριση του σκορ, που για μας καλώς αποφασίστηκε να συνεχιστεί το παιχνίδι, όχι μόνο ήταν οριακή, αλλά παράλληλα αποτελεί αρμοδιότητα του βοηθού.

Για την επόμενη ημέρα, όλα δείχνουν ότι επίκειται επιστροφή Μπίκα για αρχιδιαιτητής. Να έχουν αλλάξει τα πράγματα και να δεχθεί τη θέση ο άνθρωπος που ήταν επικεφαλής της διαιτησίας την περίοδο 2001-2004; Πιθανόν. Απλώς να πούμε ότι το καλοκαίρι του ζήτησαν να μπει επιδιαιτητής και την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια. Πρόεδρος της επιτροπής εξομάλυνσης που θα ορίσει η FIFA μάλλον θα είναι ο Πέτρος Μαυροειδής (νομικός, μέλος του διεθνούς αθλητικού δικαστηρίου), ενώ δεν αποκλείεται να βγει στον αφρό ο Αγγελος Μπασινάς και να γίνει ο νέος Φύσσας των εθνικών ομάδων!

Συναντήσεις

Να έφτασε η στιγμή να τα πει με παράγοντες ομάδων ο Σταύρος Κοντονής; Προφανώς συμβαίνει κάτι τέτοιο. Λέγεται ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού είχε συνάντηση (και) με τον Δημήτρη Μελισσανίδη της ΑΕΚ. Κουβέντα για όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο; Για το τι ξημερώνει με την επιτροπή εξομάλυνσης; Ολα θα φανούν πολύ σύντομα.

Θα βάλουν μυαλό;
Εστω κι αργά στην ΑΕΚ αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν σε ό,τι αφορά τους Πατίτο και Χριστοδουλόπουλο. Θυμίζουμε ότι αμφότεροι οι ποδοσφαιριστές έχουν τιμωρηθεί (από τον αθλητικό εισαγγελέα ο αργεντινός κυνηγός, με κόκκινη ο Ελληνας), αλλά στην ομάδα τους σφύριζαν αδιάφορα. Τώρα, αποφάσισαν να τους ρίξουν πρόστιμο ή έστω να τους τραβήξουν το αφτί. Δεν είναι κακό να μάθουν πως υφίστανται κανόνες και πρέπει να τους τηρούν.

Βραβείο

Σημαντική η τιμή για τον δικό μας Σωτήρη Βετάκη. Ο συντάκτης των «ΝΕΩΝ» θα βραβευτεί οσονούπω από τον ΠΣΑΤ για τη συνέντευξη με τον τίτλο «Να τον αγκαλιάσω μόνο, τίποτα άλλο», που δημοσιεύτηκε στο φύλλο της εφημερίδας μας στις 28 Μαΐου 2016. Επρόκειτο για ανθρώπινη εξομολόγηση του Γιώργου Καλαϊτζή με αφορμή τον θάνατο του πατέρα τού Γιώργου Πρίντεζη και το πώς βίωσε ο ίδιος ο πρώην άσος ανάλογη κατάσταση. Μια συζήτηση που άγγιξε τους πάντες – απολύτως φυσιολογικά και την επιτροπή των δημοσιογραφικών βραβείων.