Αυτό είναι, δυστυχώς, το ποδόσφαιρό μας. Οσο καλό ή συναρπαστικό να είναι ένα ντέρμπι, πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που ασχημονούν και εντέλει δεν τιμωρούνται. Τι είδαμε χθες στο Νέο Φάληρο ή, καλύτερα, τι προσπαθήσαμε να δούμε; Δύο ομάδες να δίνουν το άπαν των δυνάμεών τους για να εξασφαλίσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τελικά, πρωταγωνιστές ήταν αυτοί που χαλάνε ένα ματς και οι ομάδες σφυρίζουν αδιάφορα όταν καλούνται να τους αντιμετωπίσουν. Εν προκειμένω, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού που μπορούν και διοργανώνουν με πλήρη επιτυχία δεκάδες ματς σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ, πώς ανέχονται να διεξάγεται παιχνίδι της ελληνικής Λίγκας κάτω από συνθήκες ομίχλης ένεκα των καπνογόνων; Τόσο δύσκολο είναι να βρουν τους υπευθύνους; Και πώς περνούν όλα αυτά από τους ελέγχους; Κρίμα, εδώ στην Ελλάδα ούτε ένα ντέρμπι δεν μπορούμε να απολαύσουμε.

Διαμάντια

Παραμένει διαχρονική η απορία μας: πώς γίνεται ορισμένες ομάδες να ανακαλύπτουν παίκτες-ευκαιρίες τόσο συχνά; Ο Ατρόμητος ενέταξε στο δυναμικό του τον Τόνσο και ο αργεντινός μεσοεπιθετικός διαθέτει τέτοιο χάρισμα –φάνηκε στο χθεσινό του γκολ στο Καυτανζόγλειο. Ο δε Κόντε επιβεβαιώνει πως στην Παμβώτιδα βρήκαν ισπανικό λαχείο. Επόμενο, συνεπώς, είναι να ξεχωρίζουν και να γεννούν προσδοκίες. Για υψηλότερο επίπεδο δεν γνωρίζουμε, αλλά τώρα φαίνεται πως προσφέρουν πολλά.

Γκρίνιες

Δεν είναι παράλογο να αποδοκιμάζονται ποδοσφαιριστές, όπως συμβαίνει στην ΑΕΚ ύστερα από ένα ανεπιτυχές αποτέλεσμα απέναντι στον Πανιώνιο. Το ζήτημα ωστόσο σχετίζεται με το κατά πόσον οι φίλοι της ομάδας αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες της κατάστασης και πώς φτάσαμε μέχρι εδώ. Οσο για τις φωνές κατά του Μπάγεβιτς, ένα μόνο: είναι εναντίον της ίδιας της ιστορίας της ΑΕΚ. Ποιος άλλος έχει μεγαλύτερη προσφορά και τίτλους;

Γκαρσία

Η δράση φέρνει αντίδραση; Σχεδόν βέβαιο. Ο προπονητής της ομάδας Νέων του ΠΑΟΚ τα άκουγε για τα καλά στον Ρέντη από οπαδούς του Ολυμπιακού. Στο φινάλε, ο ουρουγουανός με τον ευέξαπτο χαρακτήρα «απάντησε» με άσεμνη χειρονομία, που αν γινόταν σε ματς με πολύ κόσμο θα προκαλούσε έκρηξη. Ναι, σαφώς και οι προσωπικές ύβρεις ξεπερνούν τα όρια, αλλά και ο Πάμπλο το παράκανε με την εντελώς αντιεπαγγελματική συμπεριφορά του.

Κωπηλασία

Στα 31 της χρόνια η Αλεξάνδρα Τσιάβου συνεχίζει να χαρίζει μετάλλια στην Ελλάδα. Η χάλκινη ολυμπιονίκης του διπλού σκιφ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 (μαζί με τη Σοφία Γιαζιτζίδου) κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας, που έγινε στο Μονακό.

Επί κοντώ

Η πορεία του προς την κορυφή και τα ύψη (καθώς «πετάει» με το κοντάρι του) συνεχίζεται ακάθεκτη. Ο λόγος για τον Εμμανουήλ Καραλή που αναδείχθηκε κορυφαίος νέος αθλητής για το 2016, σύμφωνα με την ψηφοφορία των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών που πραγματοποιήθηκε στην τελευταία σύνοδό τους στο Μινσκ. Φυσιολογικά δηλώνει περιχαρής ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, καθώς βλέπει στο πρόσωπο του 17χρονου Καραλή έναν μελλοντικό έλληνα ολυμπιονίκη.