Ενα από τα πιο συναρπαστικά ντέρμπι Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ (και ίσως το καλύτερο παιχνίδι της χρονιάς μέχρι στιγμής, τουλάχιστον στο δεύτερο ημίχρονο) πέρασε σε δεύτερη μοίρα λόγω της γνωστής ηλιθιότητας μερίδας οπαδών των γηπεδούχων που δεν φτάνουν καν τα 100 άτομα.

Τοπίο στην ομίχλη θύμιζε το Γεώργιος Καραϊσκάκης στη νίκη (2-1) του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ, καθώς ορισμένοι φανατικοί οπαδοί των πρωταθλητών επέμεναν από την πρώτη στιγμή να ανάβουν τα δεκάδες καπνογόνα που είχαν βάλει προφανώς την ίδια μέρα το πρωί μέσα στο γήπεδο. Δεν έπεσε κανένα εντός του αγωνιστικού χώρου και γι’ αυτό και ο ρέφερι δεν μπορούσε να διακόψει οριστικά το παιχνίδι σύμφωνα με τον κανονισμό. Ομως είναι πλέον ευθύνη της διοίκησης της ομάδας σε συνεργασία με την Αστυνομία να τελειώσει αυτό το παραμύθι.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Βλάνταν Ιβιτς τόνισε: «Ο ίδιος ο διαιτητής μού είπε ότι εάν ξαναρίξουν καπνογόνα θα διακόψει οριστικά το παιχνίδι» κάτι το οποίο χρεώνεται –εάν είναι έτσι –ο ρέφερι, καθώς σύμφωνα με τον ΚΑΠ δεν προβλέπεται σε καμία περίπτωση οριστική διακοπή του αγώνα.

Και είναι κρίμα για ένα τέτοιο παιχνίδι, όταν ανά πάσα στιγμή μπορούσε να σκοράρει κάθε ομάδα, να ασχολούμαστε και πάλι με την εξέδρα.

Στο αγωνιστικό, η άμυνα του Ολυμπιακού έκανε απανωτά δώρα στους παίκτες του ΠΑΟΚ και αυτοί τα επέστρεφαν με το παραπάνω (με αποκορύφωμα τον Τζάλμα Κάμπος, που έχασε μεταξύ άλλων και το τετ α τετ του πρωταθλήματος).

Από την άλλη πλευρά, ο Γλύκος έκανε την απόκρουση της χρονιάς στην κεφαλιά του Μποτία αλλά νικήθηκε στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων (11 συνολικά) από τον Μιλιβόγιεβιτς. Τα δύο προηγούμενα γκολ τα είχε πετύχει ο Βαρέλα στο 6ο λεπτό του αγώνα δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του και στο 25ο ισοφαρίζοντας με αυτογκόλ (αν και ο Γλύκος τού φώναζε πως ελέγχει τη φάση!).

Οι πρωταθλητές έχασαν και αυτοί πολλές ευκαιρίες αλλά ουσιαστικά έπαιζαν για 90 λεπτά με 10 παίκτες λόγω Βιάνα (στο πρώτο ημίχρονο) και Ελαμπντελαουί (στο δεύτερο), με τους Κάμπος και Ροντρίγκες να δημιουργούν όλα τα ρήγματα από εκεί.

Ο κόουτς Ιβιτς κατήγγειλε ότι μέλη του τεχνικού τιμ του Ολυμπιακού τού επιτέθηκαν φραστικά ενώ μίλησε για αλλοίωση αποτελέσματος στεκόμενος σε δύο κόκκινες κάρτες (Μποτία – Μιλιβόγιεβιτς) που δεν δόθηκαν και ότι ο Ιντέγε ξεκίνησε από θέση οφσάιντ στο γκολ της ισοφάρισης.

Από την πλευρά του, ο Πάουλο Μπέντο απάντησε λέγοντας ότι θέλει να κρατήσει την καλή εικόνα που είχε για τον Ιβιτς από τη συνάντηση των προπονητών στη Σουπερλίγκα ενώ παραδέχτηκε ότι ήταν δικό του λάθος ο Βιάνα που ήταν και ανέτοιμος.

Ολυμπιακός (4-2-3-1): Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Βιάνα (46′ Ελαμπντελαουί), Μιλιβόγεβιτς, Μαρτίνς, Φορτούνης (90′ +7 Καμπιάσο), Σεμπά, Ελιουνούσι, Ιντέγε (84′ Καρντόσο).

ΠΑΟΚ (4-2-3-1): Γλύκος, Μάτος, Μαλεζάς, Βαρέλα, Λέοβατς (81′ Κρέσπο), Τσίμιροτ, Κάνιας (46′ Χαρίσης), Σακχόβ (74′ Μπίσεσβαρ), Ροντρίγκες, Κάμπος, Αθανασιάδης.