«Μα τι έκανα ο άνθρωπος;» αναρωτιόταν ο παίκτης που έκρινε το ντέρμπι Μίλαν – Γιουβέντους (1-0) και ουσιαστικά διατήρησε αμείωτο το ενδιαφέρον στη Serie A.

Δικαίως ο Μανουέλ Λοκατέλι έδειχνε σαστισμένος. Δεν είναι λίγο, άλλωστε, να είσαι 18 ετών, να πετυχαίνεις ένα από τα ωραιότερα γκολ του πρωταθλήματος χαρίζοντας τη νίκη στη Μίλαν επί της Γηραιάς Κυρίας ύστερα από τέσσερα χρόνια και να σε θεωρούν διάδοχο του Αντρέα Πίρλο!

Η Μίλαν αναγεννάται από τις στάχτες της στηριζόμενη σε νέα παιδιά. Ο κίπερ Ντοναρούμα, 17 ετών, ήταν επίσης  εκπληκτικός, όπως και  21 ετών αμυντικός Αλέσιο Ρονανιόλι, τον οποίο προσπαθεί να φέρει στο Στάμφορντ Μπριτζ ο Αντόνιο Κόντε.

Η Γιούβε φωνάζει για την ακύρωση ενός κανονικού γκολ του Πιάνιτς, ενώ έχασε για δύο εβδομάδες τον Ντιμπάλα λόγω τραυματισμού.

Τρίτη σερί ήττα της Ιντερ, με 2-1 από την Αταλάντα, και σκέψεις για απομάκρυνση του Φρανκ ντε Μπουρ. «Δεν ξέρω αν θα βρίσκομαι στον πάγκο την Τετάρτη με την Τορίνο» παραδέχθηκε ο Ολλανδός.

Πρώτη γκάφα του ηλεκτρονικού ματιού στις εστίες. Στο ντέρμπι Σαμπντόρια – Τζένοα (2-1) η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και έφυγε 40 εκατοστά μακριά από τη γραμμή της εστίας, αλλά το ηλεκτρονικό σύστημα επέμενε πως σημειώθηκε γκολ προκαλώντας αναστάτωση για μερικά λεπτά.

Στα άλλα παιχνίδια: Ουντινέζε – Πεσκάρα 3-1, Αταλάντα – Ιντερ  3-1, Κάλιαρι – Φιορεντίνα 3-5, Κροτόνε – Νάπολι 1-2, Εμπολι – Κιέβο 0-0, Τορίνο – Λάτσιο 2-2, Μπολόνια – Σασουόλο 1-1, Ρόμα – Παλέρμο 4-1.

Η βαθμολογία: Γιουβέντους, Ρόμα και Μίλαν 19.