Η Ελλάδα μετακόμισε για 90 λεπτά στην Ισπανία, γιατί όσα εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια και μετά την αναμέτρηση Βαλένθια – Μπαρτσελόνα (2-3) μόνο στην ποδοσφαιρική μας επαρχία μπορεί να συμβούν.

Η Μπάρτσα έφτασε στη νίκη με πέναλτι του Μέσι στις καθυστερήσεις, προκαλώντας όμως την οργή των οπαδών των Νυχτερίδων γιατί ο Αργεντινός τούς έστειλε φιλάκια. Αυτοί ανταπέδωσαν με μπουκάλια που πέτυχαν στο κεφάλι τους Νεϊμάρ και Σουάρες, για να επανέλθει ο Μέσι και να τους βρίσει με χυδαίο τρόπο.

Ο Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγιένκο τίναξε το παιχνίδι στον αέρα (η απόφαση για το πέναλτι ήταν ωστόσο σωστή) γιατί μέτρησε γκολ του Μέσι ενώ ο Σουάρες ήταν σε θέση οφσάιντ, δεν απέβαλε τον Μπουσκέτς με δεύτερη κίτρινη και δεν έδωσε πέναλτι στη Βαλένθια.

Ο νέος προπονητής των Τσε, η ιταλική αλεπού Τσέζαρε Πραντέλι, έπιασε την ευκαιρία από τα μαλλιά και κατηγόρησε για την ήττα της ομάδας του τον διαιτητή.

«Ολοι γνωρίζουν ότι οι μεγάλες ομάδες έχουν ψυχολογικό πλεονέκτημα, όπως λέμε στην Ιταλία. Είναι το ίδιο σε κάθε χώρα» επισήμανε ο Πραντέλι.

Ο αθλητικός διευθυντής της Βαλένθια, Χεσούς Γκαρσία Πιτάρκ, χαρακτήρισε «αξιοθρήνητο» τον Μαγιένκο τονίζοντας πως «όταν αυτός και οι βοηθοί του ξαναδούν το παιχνίδι θα ντρέπονται που πήραν μέρος σε κάτι στο οποίο η Βαλένθια δεν άξιζε να ηττηθεί».

Οι παίκτες της Μπάρτσα δεν είχαν όρεξη για χαμόγελα, καθώς ο αρχηγός τους Αντρες Ινιέστα τραυματίστηκε στο γόνατο (χιαστούς) και θα απουσιάσει από τους αγώνες έξι με οκτώ εβδομάδες. Σύμφωνα με την πιο αισιόδοξη πρόβλεψη ο Ινιέστα θα επιστρέψει στο κλάσικο στις 3 Δεκεμβρίου, ειδάλλως θα παίξει ξανά το νέο έτος.

Η Ατλέτικο ηττήθηκε από τη Σεβίλλη με 1-0, παραδίδοντας την πρώτη θέση στη Ρεάλ που επικράτησε με 2-1 της Μπιλμπάο.

Στα άλλα παιχνίδια: Οσασούνα – Μπέτις 1-2, Εσπανιόλ – Εϊμπαρ 3-3, Σοσιεδάδ – Αλαβές 3-0, Γρανάδα – Χιχόν 0-0, Θέλτα – Λα Κορούνια 4-1, Μάλαγα – Λεγκανές 4-0, Βιγιαρεάλ – Λας Πάλμας 2-1.

Η βαθμολογία: Ρεάλ 21, Σεβίλλη 20, Μπαρτσελόνα 19.