Υπό το βλέμμα του Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος παρακολούθησε τη νέα ομάδα του από τις θέσεις των επισήμων και όταν έγινε αντιληπτός από τους φίλους του Τριφυλλιού ανταπέδωσε το χειροκρότημα με ένα νεύμα του χεριού του, ο Παναθηναϊκός μετέτρεψε σε προπόνηση (96-65) την αναμέτρηση με τον Κόροιβο Αμαλιάδας στο ΟΑΚΑ και μετά τις απανωτές ήττες στο ΣΕΦ και τη Μόσχα επέστρεψε στις νίκες.

O 44χρονος τεχνικός από το Οσπιταλέτ, ένα προάστιο στα νοτιοδυτικά της Βαρκελώνης, με τα 100 συστήματα και τους δώδεκα τίτλους σε οκτώ χρόνια (μία Ευρωλίγκα, τέσσερα Πρωταθλήματα, τέσσερα Κύπελλα Ισπανίας και τρία Σούπερ Καπ από το 2008 ώς το 2016), έδειχνε προσηλωμένος στο παιχνίδι παρά τη χαώδη διαφορά δυναμικότητας και την προσοχή του απέσπασε λιγοστές φορές το κινητό τηλέφωνό του. Δηλώσεις μετά το τέλος του ματς δεν έκανε, άλλωστε απόψε στις 20.30 θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίασή του στην αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου του ΟΑΚΑ και ο ίδιος θα αρχίσει να προετοιμάζει τον εξάκις πρωταθλητή Ευρώπης για τη δύσκολη ευρωπαϊκή αναμέτρηση στο Μπάμπεργκ απέναντι στη σκληροτράχηλη ομάδα του Νίκου Ζήση το βράδυ της Τετάρτης (στις 21.00).

Ο παλαιότερος παίκτης όμως του Παναθηναϊκού, Αντώνης Φώτσης, απάντησε στην ερώτηση των «ΝΕΩΝ» σκιαγραφώντας ένα σύντομο προφίλ του Καταλανού. «Είναι ένας προπονητής με διακρίσεις. Εχουμε δει τη δουλειά του τόσα χρόνια στην Μπαρτσελόνα. Είναι ένας σοβαρός προπονητής. Θέλουμε να μας κατευθύνει για να κάνουμε αυτά που πρέπει, ώστε να πετύχει κάτι καλό και με τον Παναθηναϊκό» σχολίασε ο 35χρονος άσος, ενώ o διάδοχός του στον πάγκο της Μπάρτσα Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε την εξής δήλωση κρίνοντας προφανώς… από προσωπική πείρα: «Η ατμόσφαιρα που θα βρει ο Πασκουάλ στην Ελλάδα είναι πάρα πολύ διαφορετική σε σχέση με αυτή που υπάρχει εδώ. Η Ελλάδα δεν είναι εύκολος τόπος».

Δεκαεπτά μήνες μετά την τελευταία (καθοριστική, αφού είχε κρίνει την τρίτη θέση στα πλέι οφ της σεζόν 2014-15) νίκη επί του Αρη στο Nick Galis Hall (17 Ιουνίου 2015, σκορ 76-77), ο ΠΑΟΚ υπέταξε (62-66, Κάμινγκς 13 π. – Μπράιαντ 14 π.) εκ νέου την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη στο ίδιο γήπεδο. Είναι αξιοσημείωτο ότι η ΚΑΕ Αρης, που δεν μας είχε συνηθίσει σε ανάλογες πρακτικές, δημοσιοποίησε χθες την πρόθεσή της να επιβληθεί πρόστιμο σε παίκτες και τεχνική ηγεσία ισόποσο με ένα μηνιάτικο (κάτι που δεν προβλέπεται αν δεν σημειωθεί σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα και εάν δεν έχει προηγηθεί κλήση σε απολογία), ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Αμερικανός Ντέβιν Μαρμπλ αποτελεί ήδη παρελθόν.

Στους άλλους αγώνες της 3ης αγωνιστικής της Α1 σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Απόλλων Πατρών – Ρέθυμνο 86-78 (Καλινόσκι 28 π. – Αρνολντ 22 π.), Λαύριο – Τρίκαλα 86-56 (Πάντερ 19 π. – Μπάρλοου 17 π.), Κύμη – ΑΕΚ 55-81 (Μόργκαν 11 π. – Ντίξον 18 π.), Κολοσσός Ρόδου – Προμηθέας Πατρών 75-69 (Ρέλεφορντ 20 π. – Φαγιέ 13 π.).