Με συνταγή Λεωφόρου, η Ξάνθη πέρασε και από τα Χανιά κι εκεί που έμοιαζε να βρίσκεται σε (βαθμολογικό) αδιέξοδο έχει μπει σε λεωφόρο προς τις πιο μπροστά θέσεις της κούρσας του ελληνικού πρωταθλήματος. Στο γήπεδο των Χανίων συναντήθηκαν το Σάββατο δύο ομάδες που την προηγούμενη αγωνιστική η μία, ο Πλατανιάς, γνώρισε την πρώτη ήττα της στο πρωτάθλημα και η ομάδα, Ξάνθη, που σημείωσε την πρώτη νίκη της. Οι φιλοξενούμενοι ακολούθησαν την πεπατημένη που τους έδωσε το μεγάλο «διπλό» στο γήπεδο του Παναθηναϊκού. Εκλεισαν τους διαδρόμους, πίεσαν ψηλά τους Κρητικούς και περίμεναν την ευκαιρία. Η κατοχή της μπάλας για τον Πλατανιά έφθασε το 75% αλλά ήταν ανούσια. Την ουσία βρήκαν οι φιλοξενούμενοι, στο 19ο λεπτό, σε αδράνεια της άμυνας του Πλατανιά. Υστερα από μια μακρινή εκτέλεση φάουλ του Νιέτο σχεδόν από τη μεσαία γραμμή, ο Γιουνές έμεινε αμαρκάριστος στο ύψος της μικρής περιοχής και με άπιαστη καρφωτή κεφαλιά που πρώτα κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και μετά κατέληξε στα δίχτυα του Σωτηρίου έκανε το 1-0 για την ομάδα.

Στο δεύτερο μέρος ο Πλατανιάς συνέχισε να έχει την κατοχή, έκανε και δυο – τρεις ευκαιρίες στις οποίες δεν βρήκε το γκολ της ισοφάρισης και η Ξάνθη σημείωσε τη δεύτερη και μάλιστα εκτός έδρας νίκη της.

Πλατανιάς: Σωτηρίου, Βάντερσον, Καρυπίδης, Μπανανά, Αποστολόπουλος, Στανισάβλιεβιτς, Γκνιάτιτς, Μενδρινός, Τσουράκης, Μουνάφο, Γιακουμάκης.

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Γιουνές, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Γουάλας, Καρασαλίδης, Νιέτο, Λισγάρας, Καμαρά.