Με το βλέμμα στραμμένο στην επικείμενη απόφαση του ΣτΕ είναι η κυβέρνηση. «Τα δικαστήρια κρίνουν, δεν νομοθετούν. Τους νόμους τούς συντάσσει η Βουλή» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ.

«Αναμένουμε τις αποφάσεις και τις εξελίξεις κατά περίπτωση. Εμείς προχωράμε κατά τον σχεδιασμό μας, έχουμε έναν διαγωνισμό ο οποίος έχει ολοκληρωθεί, έχει αποφέρει για το Δημόσιο ένα ποσό το οποίο είναι πάρα πολύ μεγάλο σε σχέση με τις προσδοκίες τις αρχικές και ήδη διοχετεύεται σε δράσεις που θα ανακουφίσουμε, πράγματα τα οποία έχουμε ανάγκη» δήλωσε στο Πρακτορείο 104,9 FM.

«Σε κάθε περίπτωση, γνωρίζετε εσείς και εμείς ότι οφείλουμε οι αποφάσεις των δικαστηρίων να εφαρμόζονται και νομίζω ότι κατ’ εφαρμογήν των διατάξεων του Συντάγματος και των προηγούμενων αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι οποίες χαρακτήριζαν το τηλεοπτικό καθεστώς ως αντισυνταγματικό, εμείς έχουμε κινηθεί και αυτά τα προβλήματα κληθήκαμε να λύσουμε» συμπλήρωσε.

Νέος νόμος  Ή διορθώσεις. Σε περίπτωση κατά την οποία το Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, θα μπορούσε να υπάρξει νέος νόμος ή να γίνουν διορθώσεις στον υπάρχοντα νόμο, δήλωσε από την πλευρά του ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Πρωθυπουργού, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο Τζανακόπουλος, από τον Real Fm, ανέφερε: «Η απόφαση του ΣτΕ είναι νομικά δεσμευτική για την κυβέρνηση. Ανάλογα με το είδος αυτής της απόφασης, θα επιλέξουμε πώς θα κινηθούμε. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που εμείς είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε το σχέδιό μας για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Ακόμα και μια αρνητική απόφαση δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση παραιτείται από τη σαφή δέσμευσή της προς τον ελληνικό λαό ότι θα υπάρξει ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου».