Δεν ξέρω αν τού έκανε καλό ή κακό, πάντως, μόνο για ένα πρόσωπο μίλησε με καλά λόγια ο Αλέξης Τσίπρας στην πρόσφατη Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ: τον επικεφαλής της σοσιαλιστικής τάσης της Κουμουνδούρου Αντώνη Κοτσακά. Ο Πρωθυπουργός, σε αντίθεση με το Πολιτικό Συμβούλιο για το οποίο κατέθεσε πρόταση, δεν υπέδειξε πρόσωπα για το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Πολιτικής Γραμματείας, λέγοντας ότι κάθε μέλος μπορεί να διεκδικήσει τη συμμετοχή του στο νέο όργανο. Κάποια στιγμή πήρε τον λόγο ο Κοτσακάς για ένα διαδικαστικό ζήτημα, προκαλώντας αμέσως μετά την παρέμβαση Τσίπρα. «Σάς είπα ότι δεν θα υποδείξω πρόσωπα, θα είναι λάθος όμως να μην είναι ο Κοτσακάς στο νέο όργανο» είπε ο Πρωθυπουργός.

Ο Κοτσακάς πληροφορούμαι πως πήγε πολύ καλά στη σταυροδοσία για τα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου. Ομως από την πρώτη συνεδρίαση του οργάνου απουσίαζε καθώς, όταν ειδοποιήθηκε, είχε ήδη φύγει για την πατρίδα του τη Χίο.

Πάντως, μαθαίνω πως η χθεσινή πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ήταν σε καλό κλίμα. Κανείς δεν είπε κουβέντα για το θέμα Σκουρλέτη, ούτε ο Τσίπρας άφησε καμία αιχμή για τους 53. Ο δε Νίκος Βούτσης, που πρώτευσε στην εκλογή του Πολιτικού Συμβουλίου με 70 σταυρούς, απέφυγε οποιαδήποτε αναφορά στα εσωκομματικά και περιορίστηκε στο θέμα της CETA. Ενα μέλος του οργάνου, και δεν θα αποκαλύψω ποιος, γκρίνιαξε για την αντικατάσταση του Σταύρου Καπάκου από τη Διεύθυνση Ειδήσεων στην ΕΡΤ. Συζήτηση όμως δεν έγινε.