Στην κατάσταση που έχει βρεθεί η ΑΕΚ λόγω της τακτικής αναρχίας που χαρακτήριζε το παιχνίδι της κατά την παρουσία του Τιμούρ Κετσπάγια στον πάγκο της, η επικράτηση με 4-0 επί της Κέρκυρας (των αρκετών αναπληρωματικών) στην πρεμιέρα των υποχρεώσεών της στη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας μπορεί να χαρακτηριστεί και ως πρόοδος. Ως περισσότερο ενθαρρυντικό στοιχείο και από το τελικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να επισημανθεί η αφομοίωση των εντολών που έδωσε ο νεοπροσληφθείς προπονητής Ζοζέ Μοράις. Η ΑΕΚ για πρώτη φορά φέτος είχε σωστές αποστάσεις μεταξύ των γραμμών της, καλή ανάπτυξη από τις πτέρυγες, σωστή αμυντική λειτουργία πιέζοντας τον αντίπαλο ψηλά (και όχι παρακολουθώντας τις κινήσεις του μαρκάροντας χώρο) και προσήλωση στο πλάνο του προπονητή σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην απειληθεί ούτε μία φορά στο παιχνίδι.

ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ. Υπήρξαν πάντως στιγμές κατά τη διάρκεια των οποίων μερίδα του λιγοστού κόσμου (περίπου 3.000 θεατές) που βρέθηκε στο γήπεδο εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του γιουχάροντας κάποιες ενέργειες των παικτών και ακόμα περισσότερο υβρίζοντας τον εκτελεστικό διευθυντή της ομάδας Ντούσαν Μπάγεβιτς. Υπήρχαν συνεχόμενα λεπτά στον αγώνα που η κατάσταση στο ΟΑΚΑ θύμισε παλαιότερες δυσάρεστες εποχές, όταν θέριευε η κόντρα ανάμεσα στους οργανωμένους οπαδούς της Ενωσης και στον άνθρωπο που εξακολουθεί για πάρα πολλούς να αποτελεί μαύρο πρόβατο λόγω της φυγής του για τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 1996 και ενώ είχε υποσχεθεί ότι θα παρέμενε στην ΑΕΚ. «Ηταν μια εύκολη νίκη διότι οι παίκτες προσπάθησαν πολύ και επέμειναν να κάνουν τα πράγματα απλά. Οπως είπα και την προηγούμενη εβδομάδα, με τη δουλειά θα έρθουν η πρόοδος και η εξέλιξη. Η ομάδα μετά το δεύτερο γκολ έπαιξε με τη φιλοσοφία που θέλουμε να έχουμε, ενώ στο πρώτο ημίχρονο σκόραρε και προσπάθησε να ακολουθήσει αυτά που θέλουμε. Είμαι ικανοποιημένος από τη δουλειά των παικτών. Στη συνέχεια, με την ποιότητα που έχουμε, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε χαρά στους οπαδούς μας. Πλέον σκεφτόμαστε το ματς με τον ΠΑΟΚ. Θα παίξουμε και εκεί για τη νίκη, το ζητούμενο για εμάς είναι πάντα οι τρεις βαθμοί» δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός της Ενωσης.

ΑΕΚ:Μπάρκας, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίας, Σιμόες (55′ Γιόχανσον), Γαλανόπουλος, Πλατέλλας (55′ Μάνταλος), Χριστοδουλόπουλος (86′ Ζόριτς), Αραβίδης, Πέκχαρτ.

Κέρκυρα:Αραμπατζής, Ματιέ, Γκόμεζ, Γρομιτσάρης, Ντιόγκο, Ανδρεόπουλος, Νταβίντ (46′ Νίκιτς), Γεωργίου, Ντουαλά (68′ Σπίνουλας), Αρναρέλλης, Παμλίδης (70′ Γεωργακόπουλος).

– Τα άλλα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας για το Κύπελλο Ελλάδας: Απόλλων Σμύρνης – ΟΦΗ 1-0, Αιγινιακός – Αρης 0-3, Πανθρακικός – Καλλιθέα 3-0, Καλλονή – Αγροτικός Αστέρας 1-2.