Ο στροβιλισμός στην ποδοσφαιρική άβυσσο ήταν το δώρο του Ζοζέ Μουρίνιο στον Γουέιν Ρούνι, που γιόρτασε τη Δευτέρα τα 31α γενέθλιά του.

Είκοσι τέσσερις ώρες μετά τη δήλωσή του πως «ο Ρούνι δεν πωλείται», ο πορτογάλος προπονητής ήρθε σε επαφή με τον ατζέντη του ποδοσφαιριστή και του ξεκαθάρισε πως αν ο πελάτης του θέλει να παίζει βασικός θα πρέπει να αναζητήσει άλλη ομάδα. Με άλλα λόγια, ο Special One άνοιξε την πόρτα της εξόδου στον αρχηγό των Κόκκινων Διαβόλων.

Ο Μουρίνιο έχει δημιουργήσει στο Ολντ Τράφορντ –προφανώς σκόπιμα –μία νόθο κατάσταση για τον Γουέιν Ρούνι προκειμένου να τον ωθήσει εκτός Γιουνάιτεντ.

Πρόκειται ασφαλώς για μία εξέλιξη που ο παίκτης δεν περίμενε μετά τις διαβεβαιώσεις του προπονητή του ότι δεν πωλείται. Ο άγγλος ποδοσφαιριστής, που χρειάζεται ακόμα τρία γκολ για να ισοφαρίσει το ρεκόρ τερμάτων του σερ Μπόμπι Τσάρλτον (249), υπέγραψε νέο συμβόλαιο τον Ιανουάριο του 2014 το οποίο, μαζί με τα δικαιώματα εικόνας, του αποφέρει 395.000 ευρώ την εβδομάδα.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο έχει εντοπίσει ήδη τον αντικαταστάτη του Ρούνι. Πρόκειται για τον γάλλο επιθετικό της Ατλέτικο Μαδρίτης και κορυφαίο παίκτη της Πριμέρα Ντιβισιόν την περυσινή σεζόν, Αντουάν Γκριεζμάν.

Ο Special One (;) έχει εξειδικευτεί στις υποστολές «σημαίας» στις ομάδες όπου έχει εργαστεί.

Στη Ρεάλ Μαδρίτης, το 2010, απαίτησε να φύγει ο Ραούλ, ο παίκτης-σύμβολο της ισπανικής ομάδας, ενώ στην τελευταία του σεζόν στο Σαντιάγο Μπερναμπέου πριόνισε και τον ιστό του Ικερ Κασίγιας.

Στην επάνοδό του στην Τσέλσι, το 2013, οδήγησε στην έξοδο τον Φρανκ Λάμπαρντ ενώ έδιωξε κάποιους από τους πιο εμβληματικούς παίκτες όπως τον Νταβίντ Λουίς, τον Ασλεϊ Κόουλ και τον Φερνάντο Τόρες.

Λίγους μήνες πριν απολυθεί, καθώς η κάτοχος του τίτλου Τσέλσι κινδύνευε να υποβιβαστεί, άνοιξε την πόρτα και στον τσέχο τερματοφύλακα Πετρ Τσεχ.

Βεβαίως ο Ρούνι δεν είναι το πρώτο όνομα της Γιουνάιτεντ που προσπαθεί ο Μουρίνιο να ξηλώσει από τη μαρκίζα. Εχει προηγηθεί ο Γερμανός Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ για την εξωαγωνιστική συμπεριφορά του την προηγούμενη σεζόν, όταν προπονητής στο Ολντ Τράφορντ ήταν ο Λουίς φαν Γκάαλ.

Η εφημερίδα «Τάιμς» αναφέρει ότι πολλά βασικά στελέχη της Γιουνάιτεντ έχουν σοβαρά παράπονα από τη συμπεριφορά του Μουρίνιο.

Στις προπονήσεις συνήθως δίνει τις πρώτες εντολές και μετά αποσύρεται στο γραφείο του αφήνοντας στο πόδι του τον συνεργάτη του Ρουί Φαρία.

Η επικοινωνία του με τους παίκτες είναι σχεδόν ανύπαρκτη, ενώ δείχνει απρόσιτος και απομονωμένος.

Προφανώς ο Μουρίνιο δεν λαμβάνει υπόψη του το μήνυμα που έστειλαν την περυσινή σεζόν οι παίκτες όταν, ούτε λίγο ούτε πολύ, απαίτησαν και πέτυχαν την απόλυση του προκατόχου του Λουίς φαν Γκάαλ.

Αν και η αποψινή αναμέτρηση με τη Μάντσεστερ Σίτι για τον τέταρτο γύρο του Λιγκ Καπ δεν θεωρείται μεγάλης σημασίας για τα αγωνιστικά πλάνα των δύο ομάδων, εντούτοις ο Μουρίνιο, πρωτίστως, αλλά και ο Πεπ Γκουαρντιόλα θα κληθούν να δώσουν εκ νέου εξηγήσεις στον Τύπο αν κάτι πάει στραβά στις ομάδες τους.