Δύο προπονητές σε διάστημα ελάχιστων εβδομάδων έβγαλαν τα εσώψυχά τους και έστειλαν πολλαπλά μηνύματα. Ο μεν Μπέντο, όταν ήταν στην πρίζα ύστερα από τα αρχικά ανεπιτυχή αποτελέσματα στο Λιμάνι, τόνισε πως «δεν έχει πρόβλημα με την πίεση που υπάρχει, τη γνωρίζει καλά». Ο δε Πασκουάλ, μόλις πριν από λίγα 24ωρα, αφενός μίλησε για το πεπρωμένο του να αναλάβει τον μπασκετικό Παναθηναϊκό και αφετέρου εξήγησε ότι «εδώ πάντα υπάρχει η πίεση για να νικάς». Κι εμείς αμέσως θυμηθήκαμε τον Κάτανετς που όντας προπονητής του Ολυμπιακού το 2003, πετάει την περιβόητη ατάκα: «Δεν αντιλαμβάνομαι την ψύχωση για τίτλους». Αποψή του, αλλά αμέσως τον σχόλασε ο Ολυμπιακός. Ποιος μπορεί να αδικήσει χρόνια μετά την ΠΑΕ; Οπως αποδεικνύεται, η φιλοδοξία είναι το όχημα για να προχωρήσει οποιοσδήποτε στον χώρο δουλειάς του. Να έχει κίνητρο, προσήλωση σε έναν στόχο, να είναι συγκεντρωμένος και να νιώθει την πίεση ως απαραίτητη βενζίνη για να κινείται. Το ομολογούν δύο προπονητές με διεθνείς παραστάσεις που προσγειώθηκαν αυτό το διάστημα στον μικρόκοσμό μας. Και εξηγούν εν πολλοίς γιατί αυτή είναι η σκέψη των περισσότερων επιτυχημένων.

Διαιτησία

Ούτε στα ματς Κυπέλλου δεν σε αφήνουν οι διαιτητές να ηρεμήσεις. Χθες στη Ριζούπολη διεξήχθη το ματς ανάμεσα στον Απόλλωνα και τον ΟΦΗ. Οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη με σκορ 1-0, αλλά το ζητούμενο αφορά τα σφυρίγματα του ρέφερι Μακρυπόδη. Εγιναν λάθη, ο ΟΦΗ διαμαρτύρεται για υπέρ του πέναλτι που δεν δόθηκε και το ερώτημα είναι στα πόσα σφάλματα σκοπεύουν να σταματήσουν οι διαιτητές. Το ποτήρι ξεχειλίζει.

Τελική ευθεία

Λέγαμε χθες για την επιτροπή εξομάλυνσης και τα άτομα που προαλείφονται για καίριες θέσεις. Διέρρευσε, που λέτε, το όνομα του Πέτρου Μαυροειδή για πρόεδρος, αλλά αμέσως ο ίδιος άφησε να εννοηθεί ότι δεν είναι ζεστός. Αρα, είτε το γνωστοποίησαν για να το κάψουν είτε ουδέποτε έγινε στον συγκεκριμένο σοβαρή πρόταση. Εκτός αν επειδή βρισκόμαστε στην τελική ευθεία και οι ζυμώσεις για να καλυφθούν τα πόστα συνεχίζονται, όλοι δηλώνουν επιφυλακτικοί.

Ντέρμπι

Θα θυμάστε ασφαλώς ένα από τα πολύκροτα ζευγάρια του πειραϊκού ποδοσφαίρου: Ιωνικός και Προοδευτική έδωσαν μάχες ακόμη και στις υψηλότερες κατηγορίες, αλλά τώρα έχουν κατηφορίσει τα σκαλοπάτια και βρίσκονται στην Γ’ Εθνική. Το προσεχές Σάββατο μονομαχούν στη Νεάπολη και σύμφωνα με τα ανακοινωθέντα επίκεινται έλεγχοι εξονυχιστικοί και απαγόρευση μετακίνησης φίλων της Προοδευτικής. Κι όμως, τις ομάδες χωρίζει ένας δρόμος, λίγα χιλιόμετρα. Η παραδοσιακή κόντρα, δυστυχώς, παραμένει σε έξαρση και η γειτνίαση δεν σημαίνει και ειρήνη.

Μπέντο

Επαναφέρει, ενόψει του αποψινού (19.30) αγώνα Κυπέλλου με τον Πλατανιά ύστερα από καιρό στην αποστολή, τον Πάρντο και τον Σιόβα. Αυτό λέει πολλά και τίποτα. Ο χρόνος θα δείξει εάν ο τεχνικός του Ολυμπιακού τούς εμπιστεύεται και πάλι κι αν οι ίδιοι αντιμετωπίσουν το ματς ως πρόκληση και ευκαιρία για απαντήσεις.