Προχθές ήταν ο Πάνος Σκουρλέτης που κάνοντας άλμα από «τα peanuts των ιδιωτικοποιήσεων» παρέμεινε στο παιχνίδι του ανασχηματισμού, με μια δήλωση στήριξης που έκανε μετά την επίσκεψή του στο Μαξίμου.

Χθες σειρά είχε ο Θοδωρής Δρίτσας που μετά τη σπουδή του την Τρίτη να συμπληρώσει τους 53+ στους οποίους και ανήκει, διαμηνύοντας την αντίθεσή του στις ιδιωτικοποιήσεις ανέκρουσε πρύμναν.

«Δεν υπάρχει κανένας υπουργός που να λέει τη δική του άποψη για τις ιδιωτικοποιήσεις. Δημιουργήθηκε τεχνητός θόρυβος γύρω από τη θέση που διατύπωσα ότι δεν ήταν στην προγραμματική φαρέτρα του ΣΥΡΙΖΑ οι αποκρατικοποιήσεις» είπε ο υπουργός Ναυτιλίας, που τα σενάρια τον θέλουν να «ανασχηματίζεται».

Δεν έμεινε όμως εκεί, παρά το πήγε παραπέρα, λέγοντας ουσιαστικά ότι «δεν εκλεγήκαμε για να εφαρμόσουμε νεοφιλελεύθερες πολιτικές», δήλωση που μπορεί να ερμηνευτεί και ως μπηχτή στο Μαξίμου.

«Δεν είμαστε

νεοφιλελεύθεροι»

Ποταμός ο Θοδωρής είπε κι άλλα πολλά, όπως «όχι και να πουλήσουμε την ψυχή μας στον διάβολο για ένα τέταρτο πρόγραμμα», «δεν είμαστε νεοφιλελεύθερο κόμμα αλλά αριστερό κόμμα και δεσμευτήκαμε να υλοποιήσουμε ένα πρόγραμμα με πολλά νεοφιλελεύθερα στοιχεία», για να καταλήξει : «Ο ελληνικός λαός μάς είπε πέρυσι τον Σεπτέμβριο να αναλάβουμε εμείς. Αυτή την ευθύνη διαπραγματευόμαστε μέρα – νύχτα. Δεν μπορούμε παρά να συνομολογήσουμε ότι το δίλημμα που τέθηκε στον λαό πέρυσι το φθινόπωρο ήταν πολύ σκληρό και οδυνηρό στις βασικές του συντεταγμένες».

Είπε – ξείπε

ο Σπίρτζης;

Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από την ψήφιση του νομοσχεδίου για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ). Για την ακρίβεια ήταν αρχές Οκτωβρίου (6/10). Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης βεβαίως τα είχε εξηγήσει από τότε στον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη. Του είχε επισημάνει δηλαδή ότι δεν γίνεται να μην είναι έλληνας πολίτης ο διοικητής της ΥΠΑ. Και η αλήθεια να λέγεται. Ο Σπίρτζης τότε, όχι μόνο τον είχε ακούσει αλλά προχώρησε και σε προσθήκη με τη συγκεκριμένη πρόβλεψη στο σχέδιο νόμου.

Χθες όμως η Δημοκρατική Συμπαράταξη επανήλθε στο θέμα με αφορμή τις πληροφορίες που θέλουν κυβέρνηση και τρόικα να συζητούν το εν λόγω θέμα. «Επειδή ο διοικητής της ΥΠΑ συνδέεται άμεσα με όλες τις αμυντικές δράσεις παραβιάσεων και παραβάσεων εναέριων εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων από γείτονες και συνεργάζεται στενά για τα θέματα αυτά με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι θα ήταν αδιανόητο να δεχθεί έστω και συζήτηση για το αν θα είναι έλληνας υπήκοος ο υψηλόβαθμος αυτός κρατικός αξιωματούχος. Σε άλλη περίπτωση, θα μας βρει σκληρά απέναντί της» ξεκαθαρίζει ο υπεύθυνος για θέματα Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Συμπαράταξης.

Το Ποτάμι απαντά

για τη «λογοκλοπή»

Θυμάστε που σας έγραφα χθες για το ΠΑΣΟΚ που διατείνεται ότι του κλέβουν τις προτάσεις; Μια η ΝΔ, μια Το Ποτάμι. Ε! Λοιπόν πρέπει να σας πω ότι έλαβα απάντηση από τη Σεβαστουπόλεως για το ζήτημα και μάλιστα γραπτή. «To ΠΑΣΟΚ» μου έγραψαν επί λέξει «παράγει τόσες πολλές φρέσκες ιδέες που λογικό είναι να περισσεύει και καμιά για μας». Με την υποσημείωση: «Και για να σοβαρευτούμε Το Ποτάμι από τις 2 Σεπτεμβρίου μίλησε για “διπλάσιο αριθμό αδειών”, ενώ ο Σταύρος Θεοδωράκης στην ομιλία του στη Βουλή στις 10 Οκτωβρίου επανέλαβε ότι η λύση είναι περισσότερα κανάλια – περισσότεροι εργαζόμενοι – περισσότερα λεφτά στα δημόσια ταμεία, όταν τα άλλα κόμματα αρκούνταν στην κοινότοπη διατύπωση “ο νόμος Παππά είναι κακός”».

Πριν μου απαντήσουν είχε προλάβει να ειρωνευτεί τη Χαριλάου Τρικούπη η διευθύντρια του γραφείου Τύπου του Ποταμιού Λίνα Παπαδάκη με το εξής τιτίβισμα: «Μα, ρε παιδιά, πιστεύει κανείς στα σοβαρά ότι μπορείς να κλέψεις κάτι απ’ το ΠΑΣΟΚ;». Εγώ δεν έχω τίποτα να πω. Παρά μόνο ότι χαίρομαι όταν προκαλώ κόντρες. Σε ελεύθερη μετάφραση; Περιμένω την πασοκική ανταπάντηση.