«Ολοι στο Παναθηναϊκό Στάδιο» είναι το σύνθημα που επικρατεί ενόψει του μεγάλου ραντεβού του 34ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας τη 13η Νοεμβρίου.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο ΣΕΓΑΣ σε άψογη συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ετοιμάζει διπλή γιορτή για την πιο ξεχωριστή Κυριακή του χρόνου, αυτή κατά την οποία θα διεξαχθεί το κορυφαίο ετήσιο ραντεβού του δρομικού κινήματος.

Με αφορμή την επέτειο των 120 χρόνων από τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896, στον χώρο από όπου ξεκίνησαν όλα ο απλός κόσμος θα έχει την ευκαιρία, όπως τότε, να αποθεώσει τους ολυμπιονίκες παρακολουθώντας παράλληλα και τον τερματισμό των δρομέων του Αυθεντικού Μαραθωνίου.

Καθώς όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής που μας εκπροσώπησαν κάτι παραπάνω από επάξια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το καλοκαίρι είναι οι επίτιμοι καλεσμένοι σε ένα μεγάλο πάρτι στο κατάμεστο Καλλιμάρμαρο, για να γνωρίσουν ακόμα μία φορά την αποθέωση.

«Ειλικρινά ακόμα θυμάμαι και ανατριχιάζω από συγκίνηση τη συγκλονιστική υποδοχή που είχαμε επιφυλάξει στους ολυμπιονίκες μας από την Ατλάντα το 1996, στο κατάμεστο Παναθηναϊκό Στάδιο. Δεν υπάρχει ιδανικότερος χώρος για να αποθεώσεις τους ανθρώπους που έχουν κάνει κάθε Ελληνα να νιώθει περήφανος» λέει στην «ΟΜΑΔΑ» ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, ο οποίος είχε καθοριστική συμβολή στην αναγέννηση αυτού του ιστορικού σταδίου, καθώς με τους συνεργάτες του ξανάδωσε ζωή στο ιστορικό Καλλιμάρμαρο και έκανε πραγματικότητα το όνειρό του να ανοίξει και πάλι το Στάδιο για το κοινό. Αλλωστε από το 2010 που άνοιξε εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο έχουν επισκεφτεί το Καλλιμάρμαρο.

«Αυτά τα παιδιά μας συγκίνησαν και νομίζω το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι αυτή η κίνηση. Τώρα στο επίκεντρο ενός ξεχωριστού αγώνα, που έχει και ιδιαίτερο επετειακό χαρακτήρα λόγω της συμπλήρωσης των 120 χρόνων από τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι αθλητές μας θα γνωρίσουν την αποθέωση από τον κόσμο που θα γεμίσει το Παναθηναϊκό Στάδιο» λέει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, η οποία συνεργάστηκε άψογα με τον ΣΕΓΑΣ για τη συγκεκριμένη αθλητική γιορτή.