Το «μεγάλο Σάββατο» του ελληνικού ποδοσφαίρου έφθασε. Ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης, επικεφαλής της αντιπροσωπείας των διεθνών συνομοσπονδιών, θα ανακοινώσει τη Διοικούσα Επιτροπή που θα αναλάβει να οδηγήσει την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου στις εκλογές και να παραδώσει στη νέα εκλεγμένη διοίκηση την ΕΠΟ «καθαρή» και απαλλαγμένη από καχυποψίες. Οι ζυμώσεις και οι διαβουλεύσεις ουσιαστικά έχουν ολοκληρωθεί. Οι θέσεις και τα μέλη της Επιτροπής έχουν κλειδώσει και για να τηρηθεί η διαδικασία θα γίνει η ανακοίνωση το Σάββατο, όπως είχε προγραμματιστεί, και όχι νωρίτερα. Οπως έγινε αντιληπτό από την παραίτηση του Αλέξη Δέδε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΠΑΕ ΑΕΚ, ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου της ΕΠΟ αλλά και συνεργάτης της FIFA (ως παρατηρητής αγώνων) θα είναι ένα από τα μέλη της Επιτροπής Εξομάλυνσης. Το σχήμα θα είναι ευέλικτο και δεν θα έχει βραχεία πνοή. Θα λειτουργήσει πάνω από έξι μήνες και θα οδηγήσει την ΕΠΟ στις εκλογές, που δεν φαίνεται ότι θα γίνουν μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου. Το ευέλικτο σχήμα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Shot», προσδιορίζεται στον αριθμό των επτά μελών, μεταξύ των οποίων θα είναι δύο ποδοσφαιριστές που ανήκαν στη χρυσή εθνική ομάδα που κατέκτησε το Euro στην Πορτογαλία το 2004.

Ποδοσφαιριστές και δικηγόροι

Μαζί με αυτούς τους τρεις, φαίνεται βέβαιο πως την Επιτροπή θα στελεχώσουν ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης αλλά και ο Γιώργος Μπίκας που θα αναλάβει τα θέματα διαιτησίας. Οι υπόλοιποι θα είναι δικηγόροι με εμπειρία στον χώρο του αθλητισμού (π.χ. Καμάρας). Αλλωστε η Επιτροπή θα κληθεί να φτιάξει κανονισμούς, καταστατικά, πειθαρχικά δίκαια και να καταλήξει με ποιο εκλογικό σύστημα θα διεξαχθούν οι εκλογές.

Φήμες για τα συμβόλαια

Εκπληξη προκάλεσε σε όλο τον κόσμο ο όρος για τον «αμερικανό προπονητή από το ΝΒΑ» που μπορούσε, όποτε έκρινε πως ήταν ανάγκη, να προσθέσει η διοίκηση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στο προπονητικό τιμ του Αργύρη Πεδουλάκη. Η απορία ήταν κοινή και την εξέφραζε αμέσως και αυθόρμητα όποιος άκουγε τον λόγο που εξώθησε τον έλληνα προπονητή στην παραίτηση, που προκάλεσε και ένταση στους διαδρόμους του ΟΑΚΑ. Εγραψε η στήλη σχετικά την περασμένη εβδομάδα εξιστορώντας και την αναστάτωση που προκλήθηκε με τους Ούγγρους της Ζολνόκι.

Οπως είναι λογικό, η σπουδαία κίνηση που έκανε ο Παναθηναϊκός προσλαμβάνοντας τον Τσάβι Πασκουάλ, στον οποίο μάλιστα προσέφερε τριετές συμβόλαιο, επισκίασε οτιδήποτε άλλο. Ωστόσο είναι εξίσου λογικό να κυκλοφορούν διάφορες πληροφορίες για τον ασύλληπτο όρο στο συμβόλαιο του Πεδουλάκη, να ακούγονται διάφορες φήμες τόσο από το περιβάλλον του έλληνα προπονητή όσο και από την Πράσινη ΚΑΕ.

Δύο διεθνή

Σύμφωνα με κάποιες πηγές που πρόσκεινται στον Πεδουλάκη, ο πρωταθλητής Ελλάδας 2013 είχε υπογράψει μία φορά στις αρχές Οκτωβρίου, αλλά ακόμη μία φορά την ημέρα (ή την παραμονή) του αγώνα των Πρασίνων με τη Ζαλγκίρις Κάουνας, την πρεμιέρα της Ευρωλίγκας. Συμβαίνει αυτό. Μπορεί σε ένα συμβόλαιο να προστεθούν ή να τροποποιηθούν όροι. Στο πρώτο, στις αρχές Οκτωβρίου λέγεται πως υπάρχουν τέσσερις ειδικοί όροι, αλλά κανείς εξ αυτών δεν είναι ο συγκεκριμένος. Ο όρος προστέθηκε, προφανώς, στα χαρτιά που υπέγραψε ο Πεδουλάκης πριν από το ματς με τη Ζαλγκίρις. Ο Πεδουλάκης δεν είχε αναθέσει σε ατζέντη την εκπροσώπησή του και το κοινό στοιχείο των δύο συμβολαίων που υπέγραψε ο 52χρονος προπονητής ήταν ότι προορίζονταν για την Ευρωλίγκα και ήταν διεθνή.

Αρχηγός σε όλα!

Τα αρνητικά αποτελέσματα του Παναθηναϊκού στο ποδόσφαιρο έχουν προκαλέσει αναβρασμό στις τάξεις των Πρασίνων. Οχι όμως εναντίον του Αντρέα Στραματσόνι, ως είθισται να συμβαίνει εναντίον του εκάστοτε προπονητή σε κάθε ομάδα που δεν έχει την πορεία που προσδοκά. Η γκρίνια υπάρχει για τα νυχτοπερπατήματα που έχουν συλληφθεί ποδοσφαιριστές της ομάδας να κάνουν.

Το θέμα που απασχολεί τους Πράσινους είναι ότι πρωταγωνιστικό ρόλο έχει σταθερά ο Ζέκα (φωτογραφία). Αγωνιστικά ουδείς στον ΠΑΟ έχει παράπονο από τις αποδόσεις και τις επιδόσεις του πορτογάλου παίκτη. Δεν μπορούν όμως να παραγνωρίζουν ότι ο Ζέκα έχει και άλλο ρόλο στα αποδυτήρια της ομάδας. Είναι ο αρχηγός της και δεν νοείται να νυχτοπερπατά έπειτα από ατυχή αποτελέσματα και μάλιστα να πρωτοστατεί, παρασύροντας συμπαίκτες του. Ο «κάπτεν» οφείλει να είναι το καλό παράδειγμα, να κρατά τα αποδυτήρια ήρεμα και να συνετίζει όποιους παρεκτρέπονται.

Εκρηκτική κατάσταση

Μιας και ο λόγος για τον Παναθηναϊκό, πλέον έχει πάρει νέα διάσταση το περιβόητο σλόγκαν περί «ενιαίου και αδιαίρετου» οργανισμού. Υπάρχει νέος πόλος, που προκαλεί ρήγμα στα εσωτερικά του συλλόγου και έχει αντίκτυπο και σε άλλα «κομμάτια». Ηδη έγιναν κάποιες αλλαγές, περισσότερα όμως μάλλον θα μπορούμε να αναφέρουμε σε κάποια από τις επόμενες στήλες του «Shot». Κρατήστε μόνο ότι η κατάσταση είναι έκρυθμη. Εκρηκτική μού την έχουν περιγράψει άνθρωποι που γνωρίζουν άριστα τα ενδότερα του ιστορικού σωματείου.

Φουρτούνες και ναυάγιο

Νέο πεδίο μάχης για την ψηφοθηρία που γίνεται ενόψει των εκλογώντης ΕΟΕ. Η κόντρα των δύο(προς το παρόν) υποψηφίωνγια την προεδρία της Ολυμπιακής Επιτροπής, του Σπύρου Καπράλουκαι του Ισίδωρου Κούβελου,είναι η ομοσπονδία της ιστιοπλοΐας. Τα νερά έχουν φουσκώσει.Σε 10 ημέρες κάποιοςθα ναυαγήσει στη φουρτούναπου επικρατεί στην ΕΙΟ.

ΚΟΥΙΖ

Η απομάκρυνση του Αργύρη Πεδουλάκη από τον πάγκο του Παναθηναϊκού ήταν η πρώτη αλλαγή προπονητή στον χώρο του μπάσκετ. Ωστόσο και άλλος προπονητής βρίσκεται σε κρίση. Πρόκειται επίσης για Ελληνα, ο οποίος ανέλαβε φέτος την ομάδα στην οποία εργάζεται. Οι εμφανίσεις δεν αρέσουν και πλέον βρίσκεται σε αμφισβήτηση. Αν δεν αναστραφεί το κλίμα σύντομα θα ακολουθήσει τον Πεδουλάκη στο ταμείο ανεργίας. Ποιος είναι;