Πρώτα ζήτησε συγγνώμη. Στη συνέχεια νίκησε με 1-0 και απέκλεισε τον μεγάλο εχθρό από τον τέταρτο γύρο του Λιγκ Καπ. Ο Ζοζέ Μουρίνιο κέρδισε χρόνο μετά την επικράτηση των Κόκκινων Διαβόλων με 1-0 επί της Σίτι, που τους έστειλε στα προημιτελικά του Λιγκ Καπ.

Αντίθετα, αυξήθηκε επικίνδυνα η πίεση προς τον Πεπ Γκουαρντιόλα ο οποίος για πρώτη φορά στην καριέρα του ως προπονητής βλέπει ομάδα του να μη φτάνει σε νίκη για έξι σερί παιχνίδια.

Ο άγγλος πρώην διεθνής Κρις Γουόντλ πιθανόν να έκανε την πιο σωστή τοποθέτηση κατά την κριτική του στον Γκουαρντιόλα: «Θα είναι δύσκολο για τον Γκουαρντιόλα να πείσει τους παίκτες του να παίξουν όπως αυτός θέλει στην Πρέμιερ Λιγκ. Δεν πιστεύω πως μπορεί να τα καταφέρει με αυτούς τους παίκτες».

Για πρώτη φορά από τότε που ο Γκουαρντιόλα ανέλαβε τους Πολίτες φάνηκε η αδυναμία τους να εφαρμόσουν το γνωστό αγωνιστικό πλάνο του προπονητή τους, που στηρίζεται στην κατοχή της μπάλας. Επομένως, είτε ο καταλανός προπονητής θα πρέπει να αλλάξει σχέδιο, είτε να αλλάξει παίκτες. Το δεύτερο όμως είναι αδύνατο να συμβεί προς το παρόν.

Ο Μουρίνιο, που ειδικεύεται σε νίκες επί του Γκουαρντιόλα σε νοκάουτ αγώνες, απολογήθηκε στους οπαδούς της Γιουνάιτεντ για την πρόσφατη «τεσσάρα» από την Τσέλσι μέσω του προγράμματος αγώνα. Μεταξύ άλλων έγραψε: «Ως ηγέτης αυτής της ομάδας θέλω να πω συγγνώμη σε όλους τους φιλάθλους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ».

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Χουάν Μάτα στο 54′.

Στα προημιτελικά, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα αντιμετωπίσει τη Γουέστ Χαμ.

Τα Σφυριά επικράτησαν με 2-1 επί της Τσέλσι σε έναν αγώνα που σημαδεύτηκε από σοβαρά επεισόδια των φιλάθλων των δύο ομάδων. Για πολλοστή φορά φέτος σημειώνονται επεισόδια στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, το οποίο χρησιμοποιεί πλέον ως έδρα η Γουέστ Χαμ. Οπαδός της λονδρέζικης ομάδας δήλωσε στο BBC ότι «αν δεν κλείσουν αυτό το στάδιο κάποιος θα χάσει τη ζωή του».

Τα άλλα ζευγάρια των προημιτελικών:

Λίβερπουλ – Λιντς, Χαλ – Νιούκαστλ, Αρσεναλ – Σαουθάμπτον.