ΠΗΓΑΝ να αιφνιδιάσουν τους άλλους. Και το μόνο που κατάφεραν ήταν να αιφνιδιάσουν τον εαυτό τους.

Το Μαξίμου νόμιζε ότι προτείνοντας τον Βύρωνα Πολύδωρα για το ΕΣΡ θα δίχαζε τη ΝΔ. Κατάφερε μάλλον να την ενώσει. Η νυν ηγεσία δεν χρειάστηκε ούτε είκοσι λεπτά για να πει «όχι» –ενώ η πρώην ηγεσία αναγκάστηκε να κάνει διαρροή στο ΑΠΕ ότι ουδεμίαν σχέσιν έχει. Ανάθεμα έριξε και σύσσωμη η αντιπολίτευση.

Προφανώς, κάτι δεν έχουν καταλάβει στα κεντρικά κυβερνητικά επιτελεία. Αυτό το «κάτι» είναι η ανεπαίσθητη εκείνη μεταβολή που, όταν επέλθει, δεν σου περνάει τίποτε στην πολιτική. Ως πολιτικός τύπος, ο Πολύδωρας δεν απείχε από το δυναμικό των ΑΝΕΛ με τους οποίους συγκυβερνούν ούτε διαφέρει από διαφόρους της ίδιας δεξιάς πολιτικής οικογένειας που έχουν βρεθεί με χαρτοφυλάκια.

Αρα γιατί δεν τους βγήκε ο ελιγμός; Δεν τους βγήκε διότι έχουν παγιδευθεί πολιτικά και τακτικά στο μέτωπο των αδειών –που μόνοι τους άνοιξαν. Το βλέπουν όλοι εκτός από τους ίδιους που πάνε να θεραπεύσουν τη μία εκτροπή με άλλη. Δεν τους βγήκε επίσης διότι τα «ντιλ» αυτά γίνονταν όταν κέρδιζαν και τώρα χάνουν.

Οι κυβερνώντες είναι, πάντως, τυχεροί που τον Πολύδωρα τον απέρριψε ενωμένη η αντιπολίτευση. Διότι δεν τον άντεχε ο ΣΥΡΙΖΑ όπου το κλίμα δύσκολα κρατιέται και δεν μπορούν να το μαζέψουν ούτε τα γνωστά χερουβείμ.