Να στηρίξει την πρόταση της κυβέρνησης για την τοποθέτηση του Βύρωνα Πολύδωρα στο τιμόνι του ΕΣΡ καλεί τη ΝΔ ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ζητώντας από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επιδείξει «στοιχειώδη αίσθηση συνταγματικής ευθύνης». Σύσσωμη η αντιπολίτευση, ωστόσο, απορρίπτει την κυβερνητική πρόταση.

Στο μεταξύ, για το απόγευμα της Δευτέρας έχει προγραμματιστεί η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ενώ συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα έχει το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η ΝΔ έχει την υποχρέωση να αποδείξει ότι έχει τη στοιχειώδη αίσθηση συνταγματικής ευθύνης και να συμβάλλει στη συγκρότηση ΕΣΡ» αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί της Κυριακής ο κ. Παππάς.

«Επαναλαμβάνουμε. Η αρμοδιότητα για όποιον νέο διαγωνισμό για τηλεοπτικές άδειες είναι πλέον στο ΕΣΡ, όπως προέβλεπε από την αρχή ο Ν. 4339/15. Η δικαιολογία των αρμοδιοτήτων δεν υπάρχει για τη ΝΔ.

» Ουδείς αντιλαμβάνεται ποιες προϋποθέσεις, ή μήπως δικαιολογίες, θέτει για ακόμα μία φορά. Η ΝΔ έχει την υποχρέωση να αποδείξει ότι έχει τη στοιχειώδη αίσθηση συνταγματικής ευθύνης και να συμβάλλει στη συγκρότηση ΕΣΡ αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι σε μία προσπάθεια να “κλειδώσει” τη συγκατάθεση της ΝΔ στη συγκρότηση του ΕΣΡ το Μέγαρο Μαξίμου πρότεινε για επικεφαλής της ανεξάρτητης Αρχής τον Βύρωνα Πολύδωρα, ο οποίος συναντήθηκε το Σάββατο με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

.