«Πιθανόν να έχουν άλλα κριτήρια όπως πχ. να είναι κάποιος κολλητός του Χριστοφοράκου, να είναι πίσω από τα κανάλια».

Αυτή την απάντηση έδωσε ο Βύρων Πολύδωρας κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στη κρατική τηλεόραση, απαντώντας στην ερώτηση γιατί τον απορρίπτουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την θέση του προέδρου του ΕΣΡ

«Στεναχωρήθηκα πολύ. Με είχε διαγράψει ο κ. Σαμαράς. Τι θέλουν; Να με εξορίσουν από την Ελλάδα; Μήπως να με σκοτώσουν δια φυσικού θανάτου;», σχολίασε ο κ. Πολύδωρας για την ανακοίνωση της ΝΔ ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις για το Συμβούλιο.

«Νιώθω σαν να έπεσε πάνω μου σεισμός χειρότερος από της Ιταλίας. Εχουν και τα πολυβολεία, τα κέντρα δολοφονίας χαρακτήρων, τα ΜΜΕ, που είναι υποκινούμενα», πρόσθεσε.

Το Σάββατο, μετά από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Πολύδωρας είχε δηλώσει ότι θα επικοινωνήσει με τους αρχηγούς των κομμάτων. Μετά από την αντίδραση της ΝΔ όμως, κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να επιχειρήσει να μιλήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Δεν μιλάω με εκείνους που με απέρριψαν μέσα σε 15 λεπτά», δήλωσε, αναφερόμενος στην ανακοίνωση που έβγαλε η ΝΔ μετά από τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα. Επιπλέον δήλωσε ότι δεν έχει τίποτα να πει με τον Σταύρο Θεοδωράκη, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα επικοινωνήσει ούτε με την Φώφη Γεννηματά. «Λέει ότι είμαι υπουργός της ζαρντινιέρας. Δεν ήταν δική μου η δήλωση, ήταν της διαπλοκής ήθελαν να με πολεμήσουν», είπε

Σε ερώτηση για το αν θα αλλάξει στάση μετά από τις αντιδράσεις, ο κ. Πολύδωρας δήλωσε ότι δεν θέλει να φέρει σε δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό.

«Εχω την ετοιμότητα να παραιτηθώ και σήμερα, δεν θέλω να εκβιάσω τίποτα», είπε.

Όταν ρωτήθηκε για το αποτέλεσμα της αυριανής Διάσκεψης των Προέδρων, δήλωσε ότι δεν μετρά ψήφους και πρόσθεσε ότι είναι ανά πάσα ώρα έτοιμος να διευκολύνει όποιον τον πρότεινε. «Είμαι σαμουράι, δεν φεύγω από τη μάχη, δεν πήγα για γαλόνια ποτέ, να το ξέρουν όσοι αλλάζουν κόμματα και τρελαίνονται για τα αξιώματα», πρόσθεσε.

Ο κ. Πολύδωρας αναφέρθηκε και στον διάλογο που είχε με τον πρωθυπουργό, στην τηλεφωνική επικοινωνία τους την Πέμπτη.

«Μου είπε ”Τι θα έλεγες Βύρωνα για πρόεδρος του ΕΣΡ;” Απάντησα ”Ευχαριστώ αλλά έχω πολλούς εχθρούς” και μου είπε ”Εχεις και περισσότερους φίλους”».

«Αποδέχθηκαν με φουσκωμένη την αισιοδοξία ότι μπορώ να φέρω αποτέλεσμα, να εκτονώσω την κατάσταση, να πάψει η ένταση με τη δικαιοσύνη. Είμαι δικηγόρος, γνωρίζω τους δικαστές, ξέρουν πόσο τους σέβομαι οπότε εξομαλύνεται η σχέση της πολιτικής με τη δικαιοσύνη. Και λέω πολιτική γιατί δεν είναι θέμα κυβερνήσεως, όλοι θέλουν να επηρεάσουν τη δικαιοσύνη, ιδιαίτερα στο ΣτΕ. Αποδέχομαι γιατί είμαι μαχητής, γιατί είναι τιμητική η πρόσκληση και δεν φοβάμαι τα ρίσκα», δήλωσε.