H εικόνα του Γιάννη Σφαιρόπουλου να καλεί τάιμ άουτ λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου και επί 60” απλώς να κοιτάζει τους παίκτες του τα λέει όλα για τη χθεσινή πολύ δύσκολη νίκη (75-67) του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ επί ενός εξαιρετικού Κολοσσού.

Ο κόουτς των πρωταθλητών άφησε τους παίκτες του να σκεφτούν τι έχει γίνει και έπαιζαν έτσι και λογικά τα άκουσαν στα αποδυτήρια στο ημίχρονο.

Λένε ότι το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού, αλλά οι παίκτες του Ολυμπιακού (χωρίς Σπανούλη και Μιλουτίνοφ στη σύνθεσή του) μετά τη Λευκάδα το ξανάκαναν χωρίς –για ακόμη μια φορά –να το πληρώσουν.

«Κάποια στιγμή όμως θα γίνει και πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Θα επαναλάβω ότι κάποιοι θα πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία, αλλιώς θα έχουν πρόβλημα» τόνισε φανερά ενοχλημένος ο κόουτς του Ολυμπιακού που είδε την ομάδα του να δέχεται 46 πόντους στο ημίχρονο (έχανε 46-40) και να έχει περισσότερα εύστοχα τρίποντα (10) από δίποντα (8) μέχρι το 34′, όπου με καλάθι του πρώην Ερυθρόλευκου Παναγιώτη Βασιλόπουλου ο Κολοσσός προηγήθηκε 64-61!

«Εκεί ίσως βιαστήκαμε λίγο μπροστά στη μεγάλη πρόκληση μιας τέτοιας επιτυχίας, αλλά αν μη τι άλλο είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τους παίκτες μου για τον βαθμό συγκέντρωσης που είχαν» τόνισε ο τεχνικός του Κολοσσού Ρόδου (Ρέλεφορντ 17 π., Ρέντικ 11 π., 13 ρ.) Αρης Λυκογιάννης που είχε «διαβάσει» άριστα το ματς και όταν είδε και την απουσία του Σπανούλη (για ανάσες) πίεσε ακόμα περισσότερο τους αντίπαλους χειριστές.

Ο υπαρχηγός Γιώργος Πρίντεζης (9 π.) επιστρατεύτηκε στο τέλος και «καθάρισε» στο σερί 14-3 της ομάδας του στο τελευταίο πεντάλεπτο, μαζί με την ενέργεια του Παπανικολάου (10 π.) και την εκτελεστική δεινότητα του Γκριν (18 π.), που αποκόμισε όμως τραυματισμό (φόβο για θλάση στο ισχίο) και είναι αμφίβολος για το ντέρμπι της Πέμπτης με την πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Εξαιρετικός για ένα ακόμα παιχνίδι (στο πρώτο μέρος κράτησε σχεδόν μόνος του τον Ολυμπιακό) και ο Παπαπέτρου που είχε 15 πόντους.