Αθωώθηκαν ομόφωνα από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας και οι δύο κατηγορούμενοι για την επίθεση στην Μαρφίν και τον εμπρησμό του βιβλιοπωλείου Ιανός καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία για την εμπλοκή τους στην υπόθεση .

Οι δικαστές αποτιμώντας τα αποδεικτικά στοιχεία κατέληξαν σε αθωωτική απόφαση για τον Θ. Σίψα και τον Π.Ανδρεάδη ή Αντρέεβ.

Υπέρ της απαλλαγής των κατηγορουμένων είχε ταχθεί νωρίτερα και η εισαγγελέας της έδρας .

Όπως τόνισε παρότι ήταν στην πορεία την επίμαχη ημέρα δεν υπάρχουν σοβαρές και ικανές ενδείξεις για να οδηγήσουν στην ενοχή του.

Την ίδια απαλλακτική πρόταση είχε και για τον κατηγορούμενο για τον εμπρησμό του βιβλιοπωλείου Ιανός, Παύλο Ανδρεάδη ή Αντρέεβ για τον οποίο επισήμαναν ότι δεν βρισκόταν ούτε καν στην πορεία την επίμαχη ημέρα.

Απολογούμενοι και οι δύο κατηγορούμενοι είχαν αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση με τις ποινικές πράξεις που τους έφεραν αντιμέτωπους με τη δικαιοσύνη.

Ο 34χρόνος Θόδωρης Σίψας απευθυνόμενος σε δικαστές και ενόρκους αρνήθηκε κάθε σχέση με τον φονικό εμπρησμό της τράπεζας Μαρφίν που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο των τριών υπαλλήλων του υποκαταστήματος μεταξύ των οποίων η έγκυος Αγγελική Παπαθανασοπούλου.

«Αρνούμαι κατηγορηματικά τις κατηγορίες. Δηλώνω αθώος. Έχω καταδικάσει την επίθεση στην τράπεζα Μαρφίν από το 2011.Ως άνθρωπος που αγωνίζεται για τη αντιεξουσια και την ελευθερία δε θα μου επέτρεπα να κάνω αυτό για αυτό που κατηγορούμαι» είπε στην έναρξη της απολογίας του ο Θόδωρος Σίψας ασθμαίνοντας, με εμφανή τη συγκινησιακή φόρτιση και προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυα του.

Ο Θόδωρος Σίψας κατέληξε : «Όταν έλαβα γνώσεις για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζω ήταν το μεγαλύτερο σοκ της ζωής μου. Εγώ πήγα να βοηθήσω και τώρα με κατηγορούν για κάτι που δεν έχω πράξει και μάλιστα για ένα τόσο βαρύ έγκλημα».

Κάθε σχέση με την πορεία της 5ης Μαΐου 2011 αλλά και τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν εκείνη την ημέρα αρνήθηκε στην απολογία του ο ηλεκτρολόγος Παύλος Ανδρεάδης η Αντρέεβ ο οποίος κατηγορείται για τον εμπρησμό του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ.

«Από πρώτη στιγμή αρνήθηκα την κατηγορία διότι δούλευα στον Διόνυσο εκείνη την ημέρα.Επειδή ήταν η γιορτή της μητέρας μου θυμάμαι κατά 90% τι έκανα» ανέφερε .

«Συλλυπητήρια στους συγγενείς των δυο θυμάτων. Θα ήθελα να βρεθούν οι πραγματικοί ένοχοι» ανάφερε, κλείνοντας την απολογία του, ο κατηγορούμενος.