Τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ τη δέχθηκαν αμαχητί. Οπως και τις αγκαλιές του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Το επιχείρημα, εξάλλου, ότι δεν υπάρχει άλλος πιο σταθερός κυβερνητικός εταίρος αλλά και αντιμνημονιακός –τότε η συγκεκριμένη ιδιότητα ήταν πολύ σημαντική για τους παροικούντες την Κουμουνδούρου –ήταν τόσο δυνατό που έπεισε όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Και μάλιστα από τη θητεία της πρώτης φοράς Αριστεράς, τότε δηλαδή που ανήκαν στο κόμμα οι Πλατφορμιστές του Παναγιώτη Λαφαζάνη, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και άλλοι πολλοί.

Η υποψηφιότητα του Προκόπη Παυλόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, παρότι εξέπληξε τους περισσότερους δυσάρεστα, έγινε και αυτή αμέσως δεκτή χωρίς να ακουστεί δημόσια η παραμικρή γκρίνια. Στη συνέχεια ακολούθησαν οι υπουργοποιήσεις ορισμένων τέκνων της Δεξιάς αλλά και ο Γοργοπόταμος του Πάνου Καμμένου στο πρόσφατο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Κι εκεί δεν βγήκε άχνα, μόνο ο ήχος από τα χειροκροτήματα ακούστηκε…

Τόσο γελοίος και τόσο Δεξιός…

Το ποτήρι όμως φαίνεται πως ξεχείλισε με την πρόταση για τον Βύρωνα Πολύδωρα στο τιμόνι του ΕΣΡ. «Πολύδωρας, τόσο γελοίος και τόσο Δεξιός, ο ορισμός του υποψηφίου που δεν θέλουμε! Η επιλογή με φοβίζει πραγματικά, γιατί δείχνει ότι δεν υπάρχει συναίσθηση. Ενώ υποτίθεται ότι είναι άνοιγμα στη Δεξιά, είναι το πιο εύκολο πρόσωπο να αρνηθεί η Νέα Δημοκρατία και να απελπιστεί ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ που αισθάνεται καταρρακωμένος. Με ποιες διαδικασίες παίρνονται τέτοιες αποφάσεις;» έγραψε η Βασιλική Κατριβάνου, η οποία αν και έχει παραιτηθεί από βουλευτής του κόμματος εξακολουθεί να ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Με ολίγη από Καβάφη

Εξίσου δηκτικός ήταν και ο Χρήστος Καραγιαννίδης, ο οποίος τοποθετήθηκε για το ίδιο θέμα με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Φαντάζομαι το καταλαβαίνετε ότι μας ξεφτιλίζετε. Γιατί αν δεν το καταλαβαίνετε θα πέσετε από τα σύννεφα λίαν συντόμως» έγραψε ο βουλευτής Δράμας.

Λίγο πιο αφηρημένη ήταν η ανάρτηση της Αννέτας Καββαδία. «”Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις…” Κ. Καβάφης» έγραψε διπλωματικά η βουλευτής στο twitter. Εντάξει εκκρεμεί κι ένας ανασχηματισμός, γιατί να βάλει ευθέως κατά της κυβέρνησης;

Καθότι η Αννέτα έχει ματώσει στα χαρακώματα της Εξεταστικής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, η προσφυγή στον Αλεξανδρινό δείχνει ότι τα πράγματα έχουν φθάσει στα όρια. Και είμαι σε θέση να ξέρω ότι η ατμόσφαιρα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ κακή –απλώς δεν γράφουν όλοι στο twitter. Κατά τα λοιπά, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γινόταν όλο το Σαββατοκύριακο πάρτι με τον Βύρωνα. Εμφανής ήταν και η αδυναμία να δικαιολογηθεί η επιλογή αυτή από όσους υποστηρίζουν τις επιλογές της κυβέρνησης βρέξει χιονίσει. Αφήστε που ο χειμώνας φέτος αναμένεται βαρύς.

Υπέρ Πολύδωρα ο Παπαδημούλης

Και επειδή είχατε καιρό να ακούσετε παρέμβαση του Δημήτρη Παπαδημούλη, πρέπει να σας ενημερώσω ότι ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου τιτίβισε χθες. Υπέρ Πολύδωρα! «Ο Πολύδωρας είναι πολύ Δεξιός. Δεν αρέσει σε πολλούς Αριστερούς. Γιατί όμως λέει όχι η ΝΔ των Βορίδη – Αδωνη; Μήπως επειδή τον θεωρούν έντιμο;» έγραψε.

Θα προσπεράσω τον θαυμασμό του Παπαδημούλη για την ακεραιότητα του χαρακτήρος του Βύρωνος –γιατί ως γνωστόν νιώθει πάντα την ανάγκη να μας δείξει πόσο εντός γραμμής Μαξίμου είναι –και θα σας παραθέσω απλά την απάντηση που του έδωσε, πάλι μέσω twitter, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης: «Διότι δεν ψήφισε Σταύρο Δήμα; Σου κάνει; Επειδή θαυμάζει τον Τσίπρα; Επειδή υποστήριξε τον αντισυνταγματικό νόμο Παππά;».

«Γιατί αδικούν τον Ψωμιάδη;»

Κλείνοντας, να προσθέσω κι ένα ωραίο που μου είπε φίλος της στήλης, ο οποίος –το καταγράφω –χαίρεται που δεν είναι πλέον βουλευτής. «Η επιλογή Πολύδωρα αδικεί τον Παναγιώτη Ψωμιάδη. Κι αυτός είναι δεξιός με περγαμηνές και πρώην υποψήφιος αρχηγός της ΝΔ». Και συμπληρώνω ότι ο Πανίκας –ομόσταυλος του Βύρωνα στο εκλογικό σχήμα Ενωση για την Πατρίδα και το Λαό –έχει χιλιάδες ώρες τηλεοπτικών εμφανίσεων σε όποια θέση κι άν βρέθηκε, είναι άνθρωπος της αγοράς και τώρα που είναι πρώην πολιτικός συνεχίζει με τηλεπωλήσεις ανατομικών παπουτσιών!