Eνα κοριτσάκι από το Λούσβιλ του Τέξας γεννήθηκε δύο φορές. Την πρώτη φορά που είδε τον κόσμο δεν ήταν για ευχάριστο λόγο. Οι γιατροί το έβγαλαν από τη μήτρα της μητέρας της επειδή έπρεπε να το υποβάλουν σε μία επέμβαση που θα της έσωζε τη ζωή. Αφού η επέμβαση είχε καλή έκβαση, οι γιατροί επανατοποθέτησαν το βρέφος στη μήτρα. Οταν ήρθε η κατάλληλη στιγμή, το ξαναγέννησε!

Όλα ξεκίνησαν με μία επίσκεψη της μητέρας στον γυναικολόγο για εξετάσεις ρουτίνας που γίνονται στην εγκυμοσύνη. Ήταν στη 16η εβδομάδα της κύησης. Τα αποτελέσματα του υπερήχου όμως δεν ήταν ευχάριστα. «Ο γιατρός ήρθε και μας είπε ότι κάτι δεν πάει καλά με το μωρό μας. Μας ενημέρωσε ότι ανέπτυσσε ιεροκοκκυγικό τεράτωμα», λέει η μητέρα στο BBC. Πρόκειται για καρκίνο στην «ουρίτσα».

«Τρομάξαμε και στεναχωρηθήκαμε. Δεν γνωρίζαμε ούτε τί σημαίνει αυτή η μεγάλη λέξη, ούτε τί συνεπαγόταν η διάγνωση», λέει η ίδια.

Το ιεροκοκκυγικό τεράτωμα είναι ένας συνηθισμένος όγκος ο οποίος αναπτύσσεται στον κόκκυγα των εμβρύων. Σύμφωνα με τους ειδικούς είναι πιο συχνό περισσότερο σε κορίτσια και η συχνότητά του είναι 1 στα 35.000 μωρά.

Η Μάργκαρετ είχε αρχικά δίδυμα, αλλά στο δεύτερο τρίμηνο αλλά έχασε το ένα από τα δύο μωρά. Η γενετική ανωμαλία της μικρής της, ήταν ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα στην περιπετειώδη εγκυμοσύνη της.

Η Μάργκαρετ με με τα τρία της παιδιά

Ο όγκος θα μπορούσε να είναι σχετικά ανεκτός για το βρέφος και μία επιλογή θα ήταν να αφαιρεθεί μετά τη γέννηση, αλλά περίπου στους έξι μήνες, θα δημιουργούσε πρόβλημα στο κυκλοφορικό, που σημαίνει πρόβλημα στην καρδιακή λειτουργία, τόσο σοβαρό ώστε να οδηγήσει στον θάνατο.

Κάποιοι γιατροί συμβούλευψαν του γονείς να διακόψουν την κύηση. Ωστόσο, ο Ντάρελ Κας από το Νεογνολογικό Νοσοκομείο του Τέξας, ο οποίος της είχε πει «σε μερικές περιπτώσεις ο όγκος κερδίζει και η καρδιά σταματάει να χτυπά» είχε μία άλλη πρόταση: Εμβρυϊκή χειρουργική επέμβαση.

Η Ντάρελ ήταν 23 εβδομάδων και 5 ημερών έγκυος και ο όγκος ήταν μεγάλος όσο και το έμβρυο. Η επέμβαση διήρκεσε 5 ώρες. Από τις πέντε ώρες, τα 20 λεπτά ήταν για την αφαίρεση του όγκου -αφαιρέθηκε το μεγαλύτερο μέρος του- ο υπόλοιπος χρόνος για τη διάνοιξη της μήτρας.

Στη συνέχεια οι χειρουργοί επανατοποθέτησαν το έμβρυο μέσα στη μήτρα, την οποία έκλεισαν φροντίζοντας να έχει όσο το δυνατόν περισσότερο αμνιακό υγρό. Επειδή ο όγκος ήταν μεγάλος, η τομή που απαιτήθηκε ήταν τόσο εκτεταμένη, ώστε κάποια στιγμή, το έμβρυο σχεδόν «κρεμόταν» στον αέρα.

Εκείνη ακριβώς η στιγμή, ήταν και η πιο δραματική. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης οι γιατροί κράτησαν τους καρδιακούς παλμούς του μωρού όσο το δυνατόν πιο χαμηλά γινόταν για να κρατηθεί στη ζωή. «Η καρδιά σχεδόν σταμάτησε» είπαν αργότερα.

Η μητέρα πέρασε το υπόλοιπο της εγκυμοσύνης της στο κρεβάτι. Μετά από 12 εβδομάδες, η μικρούλα Λίνλι Χόουπ ήρθε -ξανά- στον κόσμο με καισαρική τομή. Η μικρή μαχήτρια ζύγιζε πάνω από 5 κιλά και μετά από οκτώ ημέρες υποβλήθηκε σε νέα χειρουργική επέμβαση προκειμένου να αφαιρεθεί και ο υπόλοιπος όγκος.