Υστερα από 5 ήττες και μόλις μία νίκη στις πρώτες έξι αγωνιστικές, ο Αστέρας Τρίπολης υποδέχθηκε τον «καλύτερο» αντίπαλο. Με 4/4 νίκες από το 2012 και μετά ο Λεβαδειακός έμοιαζε καλή ευκαιρία για την ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου για να πάρει άλλους τρεις βαθμούς και να ανασάσει βαθμολογικά.

Το σερί διευρύνθηκε σε 5/5 χάρη στις σωστές αντιδράσεις του Ντοναρούμα αλλά και τη δυστοκία του Βαγγέλη Μάντζιου στις ευκαιρίες που είχε ο Λεβαδειακός. «Δεν μπήκαμε καλά στο παιχνίδι. Είχαμε περισσότερες ευκαιρίες. Ενα παιχνίδι που ήταν δικό μας καταφέραμε να το χάσουμε» σχολίασε ο Ράτκο Ντόσταντιτς, ο οποίος εκτός από τις φάσεις του Μάντζιου είδε τον Σίλβα από τη μικρή περιοχή των γηπεδούχων να αντιδρά ως αμυνόμενος και να διώχνει εξ επαφής την μπάλα σε άουτ.

Ο Λεβαδειακός δεν κατόρθωσε να σημειώσει γκολ και έτσι το 1-0 που σημείωσε ο Φερνάντες στο 9ο λεπτό ήταν αρκετό για να δώσει τη νίκη στον Αστέρα Τρίπολης.

Αστέρας Τρίπολης: Ντοναρούμα, Ιγκορ, Ευαγγέλου, Χαμντανί, Γιαννούλης, Δημήτσος, Τσουκαλάς, Τσιλιανίδης, Φαρίνια (74′ Ιωαννίδης), Καλτσάς (70′ Κώτσιρας), Φερνάντες (85′ Ντουντού).

Λεβαδειακός: Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Μεντί, Ουόν, Μιλιάζες, Κουλιμπαλί (80′ Καλτσάς), Μαχαίρας (67′ Βασιλείου), Σίλβα (85′ Καραμπουέ), Ζεζίνιο, Γιακουμάκης, Μάντζιος.