Ο «θυμωμένος» Κριστιάνο Ρονάλντο σημείωσε χατ τρικ και απειλεί το ρεκόρ του Ραούλ. Η Ρεάλ Μαδρίτης μετά το επιβλητικό 4-1 στην έδρα της Αλαβές παραμένει στην κορυφή της ισπανικής Λίγκας διατηρώντας τη διαφορά των δύο βαθμών από την Μπαρτσελόνα. Και ο πρόεδρος Φλορεντίνο Πέρεθ συνεχίζει την επέκταση των συμβολαίων, των παικτών που θεωρούνται απαραίτητοι για τη Βασίλισσα. Ετσι, μετά τους Τόνι Κρόος, Λούκα Μόντριτς και Λούκας Βάσκεθ, ήρθε χθες η σειρά του Γκάρεθ Μπέιλ να υπογράψει την επέκταση του συμβολαίου έως το 2022! Αν μάλιστα αληθεύουν τα δημοσιεύματα στον ισπανικό και τον αγγλικό Τύπο, ο ουαλός ποδοσφαιριστής θα έχει αποδοχές 20 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ το ποσό της ρήτρας αγγίζει τα 500 εκατ.!

Θυμίζουμε ότι η μεταγραφή του Μπέιλ από την Τότεναμ στη Ρεάλ το καλοκαίρι του 2013 θεωρήθηκε η ακριβότερη έως τότε, καθώς ο Πέρεθ δαπάνησε 100 εκατ. ευρώ. Το αρχικό συμβόλαιο ήταν έως το 2019 και έως τώρα, σε 135 συμμετοχές με τη φανέλα της Ρεάλ, ο 27χρονος Ουαλός έχει σημειώσει 62 γκολ.

Ο επόμενος που παίρνει σειρά είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος με το χατ τρικ κόντρα στην Αλαβές θέλησε να δείξει ποιος είναι ο ηγέτης στο Μπερναμπέου. Ο Ζινεντίν Ζιντάν είχε προειδοποιήσει ότι ο Πορτογάλος ήταν «θυμωμένος», καθώς είχε πετύχει μόνο δύο γκολ μετά την επιστροφή του από τον τραυματισμό στα γήπεδα. Ο Ρονάλντο στα επτά χρόνια που φοράει τη φανέλα της Ρεάλ έχει σκοράρει κόντρα και στις 31 ομάδες που έχει αντιμετωπίσει. Του είχε ξεφύγει μόνο η Αλαβές, αλλά και αυτή ανήκει στο παρελθόν. Ετσι, κυνηγάει το ρεκόρ του Ραούλ, ο οποίος έχει πετύχει γκολ κόντρα και στις 34 ομάδες που είχε αντιμετωπίσει με τη φανέλα της Ρεάλ –στη δεύτερη θέση είναι ο Ούγκο Σάντσες με γκολ σε 33 ομάδες.

Η δύσκολη νίκη της Μπαρτσελόνα επί της (ουραγού) Γρανάδας (1-0) δεν άρεσε στους φίλους της, καθώς την έβλεπαν στο πρώτο μέρος να μη δημιουργεί φάσεις για γκολ. Τη λύση έδωσε τελικά ο Ραφίνια (48′), ενώ ο Λουίς Σουάρες έδειξε εκνευρισμένος όταν αντικαταστάθηκε 7 λεπτά πριν από το τέλος. Ο Λουίς Ενρίκε παραδέχτηκε ότι δεν είχε καλή απόδοση η ομάδα του, αλλά πρόσθεσε: «Αυτό μπορείς να το περιμένεις σε κάποια παιχνίδια. Δεν είναι εύκολο πάντα να νικάς με πολλά γκολ».

Αλλα αποτελέσματα: Μπέτις – Εσπανιόλ 0-1, Μπιλμπάο – Οσασούνα 1-1, Ατλέτικο Μαδρίτης – Μάλαγα 4-2, Εϊμπάρ – Βιγιαρεάλ 2-1, Σπόρτιγκ Χιχόν – Σεβίλλη 1-1, Λεγανές – Σοσιεδάδ 0-2, Λας Πάλμας – Θέλτα 3-3. Βαθμολογία: Ρεάλ 24, Μπαρτσελόνα 22, Ατλέτικο και Σεβίλλη από 21.