Πεπ Γκουαρντιόλα και Λουίς Ενρίκε αναμετρώνται απόψε σε άλλη μία ευρωπαϊκή βραδιά, αυτή τη φορά στο Ετιχαντ, με το 4-0 του πρώτου αγώνα Μπαρτσελόνα – Σίτι στο Καμπ Νου να μην έχει ξεχαστεί στο Μάντσεστερ. Και οι δύο προπονητές έχουν συνδέσει την καριέρα τους με την Μπαρτσελόνα και ο Λιονέλ Μέσι, μιλώντας στην «Sun», αποτύπωσε τις διαφορές των δύο προπονητών.

«Το σύστημα της Μπαρτσελόνα το γνωρίζουν όλοι» απάντησε ο αργεντινός σταρ. «Είμαστε από τις λίγες ομάδες που επιμένουν σε αυτό, ωστόσο κάθε προπονητής προσπαθεί να εφαρμόσει κάποια διαφορετικά πράγματα, αν φυσικά ταιριάζουν».

Η διαφορά λοιπόν ανάμεσα στους δύο τεχνικούς είναι στην επίθεση: «Με τον Λουίς Ενρίκε είμαστε πιο επιθετικοί και κινούμαστε με ταχύτητα, αντίθετα με την περίοδο που ήταν στον πάγκο ο Γκουαρντιόλα. Τότε, χρησιμοποιούσαμε λιγότερες φορές την αντεπίθεση» υποστήριξε ο Μέσι.

Για τη Μάντσεστερ Σίτι οι τρεις βαθμοί είναι επιτακτική ανάγκη καθώς με άλλο αποτέλεσμα και παράλληλα νίκη της Γκλάντμπαχ επί της Σέλτικ μπορεί να κινδυνεύει ακόμα και η πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Ξέρουμε πως για να νικήσουμε θα πρέπει να κάνουμε το τέλειο παιχνίδι» παραδέχτηκε ο Γκουαρντιόλα. «Είναι ένα ματς – τελικός. Εχουμε χάσει βαθμούς στη Γλασκώβη και αυτούς θα πρέπει να αναπληρώσουμε. Η τελευταία νίκη στην Πρέμιερ Λιγκ μας έδωσε αυτοπεποίθηση, όμως στο Τσάμπιονς Λιγκ όλα είναι διαφορετικά».

«Πρόκειται για δύο ομάδες που έχουν την ίδια φιλοσοφία» σχολίασε ο Λουίς Ενρίκε. «Θα πρέπει να κάνουμε σπουδαίο παιχνίδι για να φύγουμε νικητές και αυτός είναι ο στόχος μας». Ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα έχει να επιλέξει έναν από τους Ραφίνια, Ντένις Σουάρες και Αντρε Γκόμεζ για τη μεσαία γραμμή, αντί του τραυματία Ινιέστα.

Από τα υπόλοιπα ματς του αποψινού προγράμματος ξεχωρίζει η συνάντηση Μπεσίκτας – Νάπολι για τον 2ο όμιλο, ένα ματς που θα κρίνει πολλά σε ό,τι αφορά την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: 1ος όμιλος: Βασιλεία – Παρί Σεν Ζερμέν, Λουντογκόρετς – Αρσεναλ, 2ος: Μπεσίκτας – Νάπολι, Μπενφίκα – Ντιναμό Κιέβου, 3ος: Γκλάντμπαχ – Σέλτικ, Μάντσεστερ Σίτι – Μπαρτσελόνα, 4ος: Ατλέτικο Μαδρίτης – Ροστόφ, Αϊντχόβεν – Μπάγερν.