«Καρδιακές αρρυθμίες στο Λιμάνι» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος στον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό, μετά το θέμα με τον Γκονσάλο Πασιένσια. Ο πορτογάλος επιθετικός που είναι δανεικός στους Πειραιώτες θα αποτελέσει πιθανότατα παρελθόν, καθώς όπως έγινε γνωστό από πορτογαλικά ΜΜΕ έχει πρόβλημα με την καρδιά του και θα τον παρακολουθεί πλέον στενά η ομάδα του (Πόρτο).

Μέρες που είναι, καθώς πλησιάζει και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, είναι λογικό να ξυπνούν μνήμες καθώς σε τέτοιο παιχνίδι είχαμε τη λιποθυμία στο χορτάρι την ώρα του αγώνα ενός άλλου επιθετικού του Ολυμπιακού, του Ολαϊτάν!

Οι παίκτες και των δύο αντιπάλων πάγωσαν στο συγκλονιστικό στιγμιότυπο της πτώσης και όλοι χειροκρότησαν θερμά την ώρα της αποχώρησής του.

«Ιογενής μυοκαρδίτιδα» ήταν η διάγνωση των γιατρών μετά την παραμονή του νεαρού Νιγηριανού στο νοσοκομείο, η οποία προκλήθηκε από ιογενή λοίμωξη του μυοκαρδίου. Αυτή του επέφερε καρδιακές αρρυθμίες (σ.σ. μπορεί να προκαλέσει και ταχυκαρδίες). Μάλιστα πριν χάσει τις αισθήσεις του ο Ολαϊτάν είχε δεχθεί ένα χτύπημα. Αυτό σε συνδυασμό με την πίεση και το στρες που είχε έφτασε στο σημείο, είχε ως αποτέλεσμα να σωριαστεί στον αγωνιστικό χώρο. Μέσα στην ατυχία του ο παίκτης ήταν τυχερός καθώς από την πτώση υπήρξε τραυματισμός στον αυχένα, αλλά δεν ήταν σοβαρός. Πλέον ξαναπαίζει δανεικός στον Πανιώνιο.

Ξετυλίγοντας το κουβάρι των αναμνήσεων οι φίλοι του Ολυμπιακού μπορούν να θυμηθούν έναν ακόμα παίκτη που λάτρευαν και αναγκάστηκε να βάλει φινάλε στην καριέρα του. Ηταν αρχές Ιανουαρίου του 2009 όταν ο καρδιολόγος του Ολυμπιακού Πάνος Σταματόπουλος ενημέρωσε τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς ότι έχει στένωση αρτηρίας κατά 90% και ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τη ζωή του. Υπερτασικός εκ γενετής λόγω κληρονομικότητας, είχε χάσει τον πατέρα του, τον αδελφό του και τη μητέρα του από επιπλοκές της ίδιας πάθησης, αλλά ο γιατρός των πρωταθλητών τού έσωσε τη ζωή.

Ευτυχώς όλοι οι προαναφερθέντες ζουν και βασιλεύουν γιατί υπάρχει και η μελανή σελίδα του αξέχαστου Χουάν Χιλμπέρτο Φούνες, ο οποίος έπαιξε ελάχιστα στην Ελλάδα με τον Ολυμπιακό καθώς είχε σοβαρό πρόβλημα στην καρδιά (το ανακάλυψε όταν πήγε στη Γαλλία να παίξει στη Νις) και έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 29 ετών στα χέρια του Ντιέγκο Μαραντόνα το 1992.