Ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν ήταν έτσι κι αλλιώς στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στο ντέρμπι Γιουβέντους – Νάπολι. Ο αργεντινός επιθετικός μετακόμισε το καλοκαίρι από το Σαν Πάολο στο Τορίνο έναντι 90 εκατ. ευρώ, έχοντας ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο με τη Νάπολι. Οι οπαδοί της ομάδας δεν του συγχώρησαν τη φυγή, ενώ και ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο ντε Λαουρέντις, είχε μιλήσει για «προδοσία». Τον ίδιο χαρακτηρισμό τού απέδωσε χθες ο Ντιέγκο Μαραντόνα, γιορτάζοντας την 56η επέτειο των γενεθλίων του!

Ο Ιγκουαΐν ήταν ο παίκτης που έκρινε το ντέρμπι. Σκόραρε στο 71′ για το 2-1 που έδωσε τη νίκη στη Γιουβέντους και δεν πανηγύρισε το γκολ. «Θα χαρώ αν ο Γκονσάλο κατακτήσει κάτι στην Ευρώπη. Ακόμα τον αισθάνομαι σαν παιδί μου, έστω και αν η μεταγραφή του με πίκρανε» είπε ο προπονητής της Νάπολι, Μαουρίτσιο Σάρι.

Ο Μαραντόνα απάντησε στις ευχές που δέχθηκε για τα γενέθλιά του από τους φίλους της Νάπολι και τα έβαλε με τον Ιγκουαΐν. «Δεν είμαι προδότης. Δεν με ενδιαφέρει τι έκανε ο Ιγκουαΐν, αυτός μπορεί να συνεχίσει στον δρόμο του. Είμαι ήρεμος γιατί ποτέ δεν πρόδωσα τη φανέλα της Νάπολι» έγραψε ο Μαραντόνα.

Στη Γένοβα, η Σαμπντόρια με γκολ του Κουαλιαρέλα (44′) νίκησε 1-0 την Ιντερ, που είναι πλέον στην 11η θέση και η θέση του προπονητή Φρανκ ντε Μπουρ είναι επισφαλής.

Αλλα αποτελέσματα στην 11η αγωνιστική: Μπολόνια – Φιορεντίνα 0-1, Αταλάντα – Τζένοα 3-0, Κροτόνε – Κιέβο 2-0, Εμπολι – Ρόμα 0-0, Λάτσιο – Σασουόλο 2-1, Μίλαν – Πεσκάρα 1-0.

Βαθμολογία (11 αγώνες): Γιουβέντους 27, Ρόμα 23, Μίλαν 22, Λάτσιο 21, Νάπολι 20.