Το δίδυμο κορυφής του Ολυμπιακού (Φορτούνης – Ιντέγε) μπορεί με τη συνεργασία του στη φάση του μοναδικού γκολ στο Περιστέρι (1-0 τον Ατρόμητο στο 54′) να κράτησε τους πρωταθλητές με αέρα τεσσάρων βαθμών στην κορυφή, αλλά τα καμπανάκια στην άμυνα έχουν γίνει πλέον καμπάνες σαν της Παναγίας των Παρισίων στα αφτιά του Μπέντο.

Ο Πορτογάλος για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι είδε την ομάδα του να μετατρέπει τον αντίπαλο στο παιχνίδι από τα άκρα σε Μπαρτσελόνα και ουσιαστικά να τη γλιτώνει κυρίως λόγω της απίστευτης αστοχίας του Στόιτσεφ.

Οι Μποτία και Ντα Κόστα, στο κέντρο της άμυνας, συνέχισαν να παίζουν για ένα ακόμα παιχνίδι τον ρόλο του Αϊ-Βασίλη με πολλά και καλά δώρα στους αντιπάλους.

Στο πρόσωπο του Γιώργου Κορακάκη ο Ατρόμητος έχει βρει έναν υπηρεσιακό προπονητή κελεπούρι, με τον πρώην εγκεφαλικό παίκτη (μέσος γαρ) να διαβάζει άψογα το παιχνίδι από τον πάγκο. «Τι άλλο να κάνουμε αφού βγήκαν όλα μας τα πλάνα στο χορτάρι. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τους παίκτες μου. Πληρώσαμε τον νόμο του ποδοσφαίρου αλλά και κάτι άλλο που φαντάζομαι είδατε» είπε ο τεχνικός του Ατρομήτου με σαφή υπαινιγμό για τη διαιτησία.

Ο α’ βοηθός Κούρεντας (στον οποίο την έπεσε με βαριές εκφράσεις, «θα σε σκοτώσω» κ.λπ., ο πρόεδρος του Ατρομήτου Γιώργος Σπανός, μετανιώνοντας μετά για κάποια λόγια), του συνδέσμου Τρικάλων, έκοψε λανθασμένα, σε δύσκολη φάση, τον Λε Ταλέκ που έβγαινε τετ α τετ για γκολ (29′) και τον Βασιλείου (5′) για τους γηπεδούχους, ενώ άφησε μισό μέτρο οφσάιντ τον Στόιτσεφ (7′) να γίνει απειλητικός και στη συνέχεια οι γηπεδούχοι να ζητούν πέναλτι σε εξ επαφής χέρι του Μποτία. Ο Δελφάκης είχε προβλήματα στον πειθαρχικό κανονισμό, ενώ δεν είδε τον Φιγκέιρας που έφτυσε τον Λε Ταλέκ στις καθυστερήσεις.