Γκρίνιαξε, φώναξε όσο μπορούσε, με διαρροές έδειξε τη δυσαρέσκειά της, αλλά επίσημη θέση για τη διαιτησία του κ. Σιδηρόπουλου στην Τούμπα δεν πήρε (ακόμη) η ΑΕΚ. Είναι αυτό που λέμε γυρίζει ο τροχός. Ο κ. Σιδηρόπουλος είναι διαιτητής που αποφεύγει να δίνει δικαιώματα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως έχει το αλάθητο του Πάπα. Τον περασμένο Μάιο μόνο πόλεμο δεν κήρυξαν στα Σπάτα προκειμένου όχι μόνο να οριστεί ο συγκεκριμένος top class διαιτητής στον τελικό, αλλά μαζί και το team του. Το team του είπαμε; Ναι, φυσικά και ο κ. Ευθυμιάδης, ο πρώτος του βοηθός και στην Τούμπα. Και κάπου εδώ φαντάζει οξύμωρο να «ακουμπήσει» κάποιος μόνο τον κ. Ευθυμιάδη και όχι τον κ. Σιδηρόπουλο. Γίνεται; Μάλλον όχι! Γιατί δεν μπορεί όταν όλα βαίνουν καλώς να παίρνει τα εύσημα ο διεθνής ρέφερι και όταν γίνεται μια στραβή –εν προκειμένω, το τρανταχτό άουτ που μετατράπηκε σε κόρνερ στην Τούμπα -, να τα ακούει ο βοηθός και να βγαίνει λάδι ο διαιτητής. Φυσικά, κάποιος θα σκεφθεί πως τα άουτ είναι ευθύνη των εποπτών. Ουδεμία αντίρρηση. Και ένα χτύπημα μπορεί να υποδειχθεί από τον τέταρτο. Ενα γκολ από τον βοηθό γραμμής. Τα οφσάιντ επίσης. Οπότε, τείνουμε να πιστέψουμε ότι η δουλειά του διαιτητή γίνεται εύκολη και όλοι οι συνεργάτες προσφέρουν άλλοθι στα όποια λάθη. Εν κατακλείδι, όσοι θέλουν τον κ. Σιδηρόπουλο, και καλά κάνουν γιατί όντως είναι με διαφορά ο καλύτερος, πέφτουν στην παγίδα να μη λένε τίποτα μετά!

Οι νέοι πίνακες

Οσονούπω, και μάλλον εντός της εβδομάδας, ο νέος αρχιδιαιτητής θα φτιάξει πίνακες διαιτητών της απολύτου αρεσκείας του. Οι νέοι που θα κληθούν να σφυρίξουν και με τη βούλα θα είναι εκλεκτοί του κ. Μπίκα. Θεωρείται βέβαιο ότι κάποιοι θα προαχθούν και ορισμένοι θα κοπούν –μιλάμε για ονόματα με θητεία ετών στη Σούπερ Λίγκα. Τώρα, για το ποιος θα σφυρίξει στο επικείμενο ντέρμπι όλα είναι ανοιχτά. Και βέβαια ένα ερώτημα σχετίζεται με το αν διαφοροποιηθεί το καθεστώς ένας ρέφερι να μην ορίζεται δύο κολλητές αγωνιστικές. Πάμε, λοιπόν, για κάποιον διεθνή, απίθανο όμως να συμφωνήσουν και οι δύο μονομάχοι.

Ερευνες

Η ρίψη φωτοβολίδας στην Τούμπα δεν προκάλεσε μόνο την οργή του Ιβάν Σαββίδη. Ακόμη και εισαγγελική έρευνα προκύπτει προκειμένου οι αρμόδιοι να μάθουν τα «πώς και τα γιατί». Αλλά το ζητούμενο σχετίζεται με την αντίδραση του ΠΑΟΚ. Να βρει ποιος το έκανε, να τον τιμωρήσει παραδειγματικά μήπως και λήξει αυτή η ιστορία που κάνει κακό στις ομάδες. Οσον αφορά στα καπνογόνα που άναψαν στο Γ. Καραϊσκάκης την περασμένη αγωνιστική στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με πρόστιμο ύψους 29.000 ευρώ.

Μεταγραφή

Ο Αρης επέμεινε και στο τέλος δικαιώθηκε αποκτώντας τον Βλάντο Γιάνκοβιτς (26 ετών, 2,02 μ.) από τη Βαλένθια με τη μορφή δανεισμού έως το τέλος της σεζόν. Γιος του Μπόμπαν, με θητεία στον Πανιώνιο και άλμα στον Παναθηναϊκό, εκεί όπου δεν έκανε το κάτι παραπάνω για να καθιερωθεί.