Πέντε αγωνιστικές σεζόν έχουν να σημειώσουν γκολ η Ξάνθη και η Κέρκυρα και από το πρωτάθλημα 2011-12 έχει να αναδειχθεί νικητής, οπότε στο ματς του Σαββάτου στα Πηγάδια της Ξάνθης νικητής αναδείχθηκε η παράδοση.

Για τέταρτη συνεχόμενη φορά οι δυο ομάδες δεν σκόραραν και για 5η σερί έμειναν στην ισοπαλία, κάνοντας τον προπονητή των γηπεδούχων, οι οποίοι εντυπωσίασαν τις δύο προηγούμενες αγωνιστικές, να δηλώνει πως μάλλον θα ήταν καλύτερα να μην αγωνιστούν ξανά στην Ξάνθη. «Μας έλειψαν πολλά πράγματα. Δεν είχαμε ρυθμό και φρεσκάδα. Είναι σημαντικό όμως που ακόμα και στην κακή ημέρα μας δεν χάσαμε. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας. Ισως είναι καλύτερα για εμάς να παίζουμε εκτός έδρας» τόνισε ο προπονητής της Ξάνθης Ράζβαν Λουτσέσκου, η οποία είχε ουσιαστικά μία και μόνο φάση, το δοκάρι των φιλοξενουμένων με τον Τουράμ στο 38ο λεπτό.

Γι’ αυτό άλλωστε ο προπονητής της Κέρκυρας Μιχάλης Γρηγορίου δήλωσε πως η ομάδα του άξιζε κάτι παραπάνω. «Θέλαμε να συνεχίσουμε με επιτυχία μετά τη νίκη επί του Αστέρα. Να πάρουμε αποτέλεσμα από μια ομάδα που είχε δύο νίκες σερί. Θέλαμε βαθμό ή βαθμούς. Είχαμε κλασικές ευκαιρίες και νομίζω μπορεί να δικαιούμασταν κάτι παραπάνω».

Ξάνθη: Ζίφκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας (71′ Ορφανίδης), Λισγάρας, Γουάλας, Λουσέρο, Φλίσκας, Λάζιτς, Νιέτο (55′ Τριάδης), Καμαρά, Γιουνές (80′ Ράνος).

Κέρκυρα: Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Ζορμπάς (79′ Ντουαλά), Σπίνουλας, Κόντος (92′ Ανδρεόπουλος), Σιόντης, Ιωάννου, Επστάιν (67′ Γκόμες), Ζαραδούκας, Τουράμ, Νίκιτς.