Το τελευταίο χαρτί του έπαιζε ο ΠΑΟΚ προκειμένου να παραμείνει σε λογική απόσταση από την κορυφή της βαθμολογίας. Η ΑΕΚ έψαχνε ένα ξέσπασμα μετά τα διαδοχικά αποτυχημένα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα. Τελικά οι γηπεδούχοι στάθηκαν πιο τυχεροί και σαφώς περισσότερο ευνοημένοι, καθώς βρήκαν γκολ στο πέμπτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων το οποίο ξεκίνησε από κόρνερ που δεν θα έπρεπε να υποδειχθεί υπέρ των του ΠΑΟΚ. Η μπάλα είχε βγει άουτ. Σε κάθε περίπτωση, ο βραζιλιάνος δεξιός μπακ Λέο Μάτος ήταν ο ποδοσφαιριστής που εκμεταλλεύθηκε τη μοναδική αδράνεια της κιτρινόμαυρης άμυνας και ύστερα από σέντρα του Φακούντο Περέιρα έγραψε το τελικό 1-0 νικώντας τον καταπληκτικό μέχρι εκείνο το σημείο του αγώνα Ανέστη. Το αποτέλεσμα βρήκε εκτός από παραπονούμενους και διαμαρτυρόμενους τους ανθρώπους της ΑΕΚ, η οποία είχε και στον περυσινό αγώνα αδικηθεί από τον ρέφερι Σιδηρόπουλο. Τότε δεν είχε καταλογίσει πέναλτι υπέρ των Κιτρινόμαυρων σε ξεκάθαρη ανατροπή του Σιμόες, χθες δεν είδε ότι η μπάλα είχε βγει περίπου ένα μέτρο άουτ προτού ο Μάτος την επαναφέρει εντός γηπέδου και κερδίσει κόρνερ από την κόντρα που έβαλε ο Ντίντακ. Μάλιστα μετά το τέλος του αγώνα ο γενικός αρχηγός της Ενωσης Βασίλης Δημητριάδης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του στον Σιδηρόπουλο τονίζοντάς του «σήμερα μας έκλεψες έναν βαθμό». Εκείνος απάντησε λέγοντας «είχα αμφιβολία για τη φάση και αυτή πάντοτε καταλογίζεται υπέρ του επιτιθέμενου».

«Περίμενα ένα τέτοιο παιχνίδι. Ημουν σίγουρος ότι η ΑΕΚ θα κλείσει χώρους και θα παίξει στην κόντρα επίθεση. Μίλησα με τους παίκτες μου για όλα αυτά. Είπα ότι πρέπει να έχουμε υπομονή. Θα έλεγα ότι ήμασταν καλύτεροι πέρα από το γκολ. Δίκαια κερδίσαμε. Θα μπορούσε να λήξει και ισόπαλο βέβαια το ματς. Είχε και η ΑΕΚ 2-3 φάσεις. Δείξαμε από την αρχή ώς το τέλος ότι ήμασταν ομάδα. Είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Βάλαμε το γκολ στο τρίτο ημίχρονο όπως λένε και οι συνεργάτες μου» δήλωσε ο προπονητής των νικητών Βλάνταν Ιβιτς.

«Πρέπει να αποδεχτούμε το αποτέλεσμα. Ακόμα και αν δεν είναι δίκαιο, με βάση όσα έγιναν στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα έκανε καλή δουλειά. Προφανώς έχουμε πράγματα που πρέπει να κάνουμε καλύτερα και να βελτιωθούμε στην ποιότητα του παιχνιδιού μας. Σήμερα παίξαμε κόντρα στον ΠΑΟΚ, μια καλή ομάδα, ένα εκτός έδρας παιχνίδι, σε έναν δύσκολο αγωνιστικό χώρο. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου και γι’ αυτά που έκαναν. Με λίγο περισσότερη ακρίβεια θα μπορούσαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ας κερδίσουμε την επόμενη αγωνιστική και ας αφήσουμε τον κόσμο να κρίνει αν η μπάλα ήταν μέσα ή όχι πριν από το γκολ και στο κόρνερ που δόθηκε, το οποίο έκρινε το αποτέλεσμα» δήλωσε ο τεχνικός της Ενωσης Ζοζέ Μοράις.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Λέο Μάτος, Κάμπος (76′ Μυστακίδης), Λέοβατς, Μαλεζάς, Κρέσπο, Τσίμιροτ, Ροντρίγκες, Σακχόφ (63′ Μπίσεσβαρ), Αθανασιάδης (87′ Περέιρα), Κάνιας.

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Σιμόες (84′ Γαλανόπουλος), Μάνταλος, Μπακασέτας, Πατίτο (69′ Χριστοδουλόπουλος), Αλμέιδα (90′ Αραβίδης).