Ο Λιούις Χάμιλτον δεν κέρδισε μόνο το χθεσινό γκραν πρι στο Μεξικό αλλά και τους πολυπόθητους πόντους που τον φέρνουν πιο κοντά στον πρωτοπόρο βαθμολογικά Νίκο Ρόσμπεργκ ενώ το πρωτάθλημα για την κατάκτηση του τίτλου των οδηγών παίρνει και πάλι φωτιά. Ο βρετανός οδηγός της Mercedes-Benz Λιούις Χάμιλτον οδήγησε χωρίς ιδιαίτερο κόπο την κούρσα –να σημειωθεί ότι ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής είχε και το αβαντάζ της pole position –με τον ομόσταβλό του Νίκο Ρόσμπεργκ να αρκείται στη δεύτερη θέση. Ετσι μετά το χθεσινό γκραν πρι η διαφορά ανάμεσα στους δύο πιλότους της Mercedes- Benz μειώθηκε στους 19 βαθμούς (ο Ρόσμπεργκ έχει 249 και ο Χάμιλτον 330). Πίσω από τα ασημένια βέλη της γερμανικής ομάδας μπορεί να τερμάτισε ο 18χρονος Μαξ Φερστάπεν της Red Bull, όμως λόγω της ποινής που του επιβλήθηκε (εξαιτίας ενός αντικανονικού προσπεράσματος) αναγκάστηκε να παραχωρήσει την τρίτη θέση στον Σεμπάστιαν Φέτελ.

Για να ολοκληρωθεί το φετινό πρωτάθλημα απομένουν άλλα δύο γκραν πρι, στις 13 Νοεμβρίου στη Βραζιλία με την αυλαία να πέφτει στο Αμπου Ντάμπι στις 27 Νοεμβρίου. Την ώρα που Mercedes-Benz και Red Bull κυριαρχούν τα τελευταία χρόνια στα γκραν πρι η Ferrari έχει πλέον εστιάσει την προσοχή της στο επόμενο πρωτάθλημα –και την εξέλιξη των μονοθεσίων της -, με τον Σεμπάστιαν Φέτελ οδηγό της Σκουντερία να δηλώνει το περασμένο Σαββατοκύριακο ότι χρειάζεται αρκετός χρόνος για να καταφέρει η ιταλική ομάδα να επανακάμψει στις πρώτες θέσεις.

Να σημειωθεί ότι η Ferrari έχει να κατακτήσει πρωτάθλημα από το 2008, μιας και τα τελευταία χρόνια αδυνατεί να παίξει ισάξια με την άπιαστη ομάδα της Mercedes-Benz αλλά και την ταχύτατα αναπτυσσόμενη Red Bull.

Στο μεταγραφικό πεδίο ο Τζένσον Μπάτον επανέλαβε ότι δεν αποσύρεται οριστικά από την Formula 1 και ότι θα απουσιάσει από τα μονοθέσια μόνο για το 2017 –αφήνοντας να εννοηθεί ότι το 2018 θα επιστρέψει στα γκραν πρι και πάλι με τη McLaren, μιας και τον έπεισε το αφεντικό της ομάδας Ρος Ντένις.