Οι τρεις της κορυφής στην Πρέμιερ Λιγκ συνέχισαν με εκτός έδρας «τεσσάρες» στη 10η αγωνιστική, ωστόσο στο Ολντ Τράφορντ η κατήφεια συνεχίζεται μετά το 0-0 με την Μπέρνλι. Παράλληλα, ο Ζοζέ Μουρίνιο αναμένεται να έχει νέους μπελάδες μετά την αποβολή του λόγω διαμαρτυρίας, στον διαιτητή Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Ο πορτογάλος τεχνικός διαμαρτυρήθηκε έντονα ζητώντας πέναλτι σε ανατροπή του Ντάρμιαν. Παράλληλα, δεν πήγε στη συνέντευξη Τύπου, έστειλε τον συνεργάτη του Ρουί Φαρία, ο οποίος υποστήριξε πως δεν γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη: «Το σημαντικό δεν είναι τι είπε ο Μουρίνιο, αλλά αυτά που θα γράψει ο διαιτητής» είπε ο Φαρία. Ο Μουρίνιο έχει ήδη κληθεί σε απολογία για όσα είπε για τον διαιτητή Αντονι Τέιλορ πριν από το ντέρμπι με τη Λίβερπουλ. Η Γιουνάιτεντ πάντως έχει μείνει οκτώ βαθμούς μακριά από την κορυφή, την οποία μοιράζονται Μάντσεστερ Σίτι, Αρσεναλ και Λίβερπουλ.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα ήταν όλο χαμόγελα μετά το 4-0 της Σίτι στο γήπεδο της Γουέστ Μπρομ και μίλησε για τον Αγουέρο που πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ (τα άλλα δύο σημείωσε ο Γκιντογάν): «Τον έχουμε ανάγκη. Ξέρουμε πόσο σημαντικός είναι για εμάς και πλέον γίνεται μέρος της ιστορίας της ομάδας».

Ο Αρσέν Βενγκέρ μετά το εκτός έδρας 4-1 επί της Σάντερλαντ αναφέρθηκε σε έναν άλλο επιθετικό, τον Ζιρού, που πέτυχε δύο γκολ (τα άλλα δύο ο Σάντσες): «Ενας προπονητής είναι πάντα χαρούμενος όταν έχει ποιοτικούς παίκτες και στον πάγκο» είπε ο αλσατός τεχνικός.

Ο Γιούργκεν Κλοπ είδε τέσσερις παίκτες της Λίβερπουλ (Τσαν, Λόβρεν, Ματίπ, Φιρμίνο) να σκοράρουν στο Σέλχαρστ Παρκ κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας (4-2). «Μετά το πρώτο γκολ αρχίσαμε να παίζουμε ποδόσφαιρο και ήταν από τα καλύτερά μας παιχνίδια» σχολίασε ο γερμανός τεχνικός.

Τέλος, με γκολ των Αζαρ και Ντιέγκο Κόστα, η Τσέλσι νίκησε στο Σεντ Μέρις τη Σαουθάμπτον 2-0.

Αλλα αποτελέσματα: Μίντλεσμπρο – Μπόρνμουθ 2-0,Τότεναμ – Λέστερ 1-1, Γουότφορντ – Χαλ 1-0, Εβερτον – Γουέστ Χαμ 2-0.

Βαθμολογία: Σίτι, Αρσεναλ, Λίβερπουλ από 23, Τσέλσι 22, Τότεναμ 20, Εβερτον 18.