Ισως δεν ήταν έκπληξη η φυγή του Αγγελου Αναστασιάδη χθες από τη Λάρισα. Ή μάλλον το χαρτί απόλυσης που εστάλη από τον Αλέξη Κούγια στον έμπειρο τεχνικό, καθόσον ο προπονητής δεν γνώριζε τίποτα και ούτε συνομίλησε με τον (μέχρι χθες) εργοδότη του. Η έκπληξη είναι πώς έμεινε τόσο, ενώ εκεί που έλεγε ότι έβαλε τη βαλίτσα στην ντουλάπα και επήλθε ηρεμία προέκυψε σφαλιάρα!

Οντως, αρέσκεται να ξαφνιάζει τους πάντες ο Αλέξης Κούγιας. Να τους αιφνιδιάζει. Πρόσφατα έλεγε ότι μετράει μέχρι το 100 και χθες υποστήριξε ότι τούτη τη φορά έφτασε μέχρι το 1.000. Μάλλον ήταν στο «διώχνω, δεν διώχνω τον προπονητή» –μαδούσε τη μαργαρίτα για να είμαστε ακριβείς. Κάπως έτσι ο Αγγελος Αναστασιάδης, ο άνθρωπος που νικά τον Ολυμπιακό είτε με τον ΠΑΟΚ είτε με τη Λάρισα εν συνεχεία απολύεται. Λες και είναι γρουσουζιά για τον ίδιο αυτή η σημαντική επιτυχία. Πάντως, για να επανέλθουμε στις απολύσεις, πρόκειται για τον δεύτερο τεχνικό που φεύγει από ομάδα ύστερα από νίκη της! Πρώτος ήταν ο Τιμούρ Κετσπάγια! Για να αποδειχθεί έτσι ότι ορισμένες αποφάσεις είναι ειλημμένες από τους παράγοντες και απλά περιμένουν το κατά τους ίδιους σωστό timing για να τις ανακοινώσουν. Τι συνέβη με τον συμπαθή Τιμούρ; Είχε όλους εναντίον του, οι παίκτες υποστήριζαν ότι τακτική δεν γινόταν, τον αμφισβητούσαν πανταχόθεν εντός του οργανισμού της ΑΕΚ και τελικά το διαζύγιο υπήρξε αναπόφευκτο. Ο δε Αγγελος φαίνεται ότι επίσης είχε θέματα με τους ποδοσφαιριστές, η νηνεμία ήταν λέξη άγνωστη στα ενδότερα της Λάρισας, η δομή της οικογένειας που τόσο θέλει να υπάρχει ο Κούγιας δεχόταν τριγμούς, άρα η συμβίωση ήταν σχεδόν αδύνατη.

Η ΛΙΣΤΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ. Σε μια Λίγκα που τρώει προπονητές με αδηφάγο τρόπο, η λίστα όλο και μεγαλώνει. Θυμίζουμε ότι Βίκτορ και Ουζουνίδης τελείωσαν προτού καν αρχίσει η σεζόν, ενώ στην πορεία φύλλο πορείας για την ανεργία δόθηκε στους Δέλλα (Ατρόμητος), Βοσνιάδη (Βέροια), Χάβο (Αστέρας Τρίπολης) και Παπαδόπουλο (Ηρακλής). Αλλά στο Καυτανζόγλειο έχουν τόσα προβλήματα, που στο μπρα ντε φερ με τους παίκτες έχασε και ο Αμανατίδης –άντεξε ελάχιστες εβδομάδες ως πρώτος.

Επιμύθιο: Στο εγχώριο πρωτάθλημα μπορεί να μπει ως στοιχηματική επιλογή η ερώτηση «ποιος θα είναι ο επόμενος»; Πάντα θα βρίσκουμε καλές αποδόσεις, γιατί πάντα οι παράγοντες θα ψάχνουν άλλοθι και θα αλλάζουν σαν τα πουκάμισα τους προπονητές για τους οποίους μέχρι πρότινος έλεγαν «είσαι ο καλύτερος στην Ελλάδα»!