Να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα διότι είναι απλά.

Αν ο Παππάς ειδικευόταν στη ρούμπα ή στη σάμπα, πού θα είχε πάει; Προφανώς στο Αλακαλακούμπα αφού εκεί «τρελαίνονται για ρούμπα/ εκεί είναι η σάμπα/ εκεί και το καράμπα».

Αντιθέτως, είναι αυτονόητο πως αν του άρεσε το μάμπο θα είχε επιλέξει «το μάμπο το μπραζιλέιρο» που «σου δίνει κέφι, σου δίνει στυλ». Αρα, «αυτό το μάμπο απ’ την Μπραζίλ».

Δυστυχώς όμως ο υπουργός δεν γουστάρει ούτε ρούμπα ούτε σάμπα ούτε μάμπο. Κολλημένος με τα σουπερμάρκετ. Από παιδί.

Ετσι πήρε τον Αρτεμίου που ήξερε από Παναμά και τράβηξε Καράκας που είναι κοντά.

Πάλι καλά! Ο Θεός τον φύλαξε. Σκέφτεστε να είχε πάει Μαρινόπουλο; Αντε μετά να εξηγεί πως δεν έχει σχέση με τα θαλασσοδάνεια.

Κι ερωτώ. Τι το κακό έχει ένας μέλλων υπουργός να πάει για ψώνια στα σουπερμάρκετ του Καράκας; Και μη μου πείτε «μα είναι άδεια!» διότι θα σας απαντήσω ότι γι’ αυτό ακριβώς είναι άδεια. Τα άδειασαν ο Παππάς με τον Αρτεμίου.

Πράγμα που αποδεικνύει και τη διαβολή. Πώς αποκαλούσε η διαπλοκή τον Παππά; «Υπουργό καναλάρχη». Και τι αποδείχτηκε τελικά; Οτι ήταν απλώς ένας «υπουργός καταστηματάρχης» –λυπάμαι, αλλά άλλο η τηλεόραση κι άλλο το λιανεμπόριο…

Θα ρωτήσετε ενδεχομένως: ναι, αλλά τι ψώνισαν ο Παππάς με τον Αρτεμίου στο Καράκας; Για να είμαι ειλικρινής, δεν γνωρίζω. Σύμφωνα με τον Αρτεμίου, πάντως, δεν ψώνισαν πιπεριές, ούτε φασόλια.

Το βρίσκω λογικό. Αν θες να φτιάξεις φασολάκια λαδερά, δεν χρειάζεσαι κοτζάμ κύπριο δικηγόρο ειδικευμένο στις οφσόρ, ούτε τρέχεις στο Καράκας. Μπαίνεις στο πρώτο μανάβικο που θα βρεις μπροστά σου –αρκεί να μην έχει θαλασσοδάνεια.

Η άλλη εξήγηση είναι ότι πήγαν για ψώνια στο Καράκας επειδή εκεί οι καταστηματάρχες είναι αριστεροί. Σε αντίθεση με την Ελλάδα όπου, όπως είπε κι ο Λαζόπουλος, δεν υπάρχει αριστερός ούτε για δείγμα διότι «η λέξη αυτή τελείωσε, πέθανε!».

Αν κατάλαβα σωστά πάντως και παρά τον θάνατο της λέξης, ο Λαζόπουλος θεωρεί ότι είναι αριστερός ο ίδιος. Πάλι καλά διότι έως τώρα έλεγε ότι είναι ο Αριστοφάνης.

Ως εκ τούτου τι να ψωνίσουν ο Παππάς με τον Αρτεμίου σε μια χώρα όπου δεν υπάρχουν αριστεροί; Πλην Λαζόπουλου βεβαίως, αλλά αυτός δεν έχει σουπερμάρκετ.

Πράγμα που εξηγεί άλλωστε γιατί οι ισπανοί σύντροφοί μας «Arpaxtemos» του Κοτσιδέιρου που είναι κάργα αριστεροί ψωνίζουν κι αυτοί στο Καράκας.

Ενώ αν προτιμούσαν τη ρούμπα, θα πήγαιναν προφανώς στο Αλακαλακούμπα.