Για οργανωμένη επίθεση με στόχο μέλη του ΠΑΜΕ μίλησε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής Σωτήρης Πουλικόγιαννης καταθέτοντας στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Η επίθεση έγινε μία εβδομάδα πριν από τη δολοφονία στο Κερατσίνι του Παύλου Φύσσα εναντίον αφισοκολλητών του ΚΚΕ και ο μάρτυρας περιέγραψε όσα έζησε εκείνο το βράδυ όταν, όπως είπε, πενήντα άτομα τους επιτέθηκαν με ρόπαλα, στειλιάρια και πέτρες, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ίδιος και 9 συνάδελφοί του.

Ο Πουλικόγιαννης μάλιστα αναγνώρισε από τους κατηγορουμένους τους Αναστάσιο Πανταζή και Χρήστο Χατζηδάκη ως επικεφαλής τους τάγματος εφόδου και τον Κυριάκο Αντωνακόπουλο ως μέλος της ομάδας που κρατούσε «ρόπαλο με μεταλλική απόληξη».

«Ηταν μια επίθεση που έγινε –όπως κατέθεσε –υπό το βλέμμα αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ που δεν έκανε τίποτα για να την αποτρέψει».

«Η Χρυσή Αυγή είναι ένα κόμμα που λειτουργεί στα πρότυπα των Ναζί» είπε ο μάρτυρας και όταν επικαλέστηκε βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο κατηγορούμενος χρυσαυγίτης πυρηνάρχης της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης να λέει «ό,τι κινείται σφάζεται», προκλήθηκε ένταση στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα, όπου τη δίκη παρακολουθούν βουλευτές και στελέχη του ΚΚΕ.

Ενταση και διακοπή

Το κοινό από την πλευρά των θυμάτων άρχισε να χειροκροτεί, ενώ η πλευρά της Χρυσής Αυγής άρχισε να αποδοκιμάζει με γέλια και με προσφωνήσεις «εαμοβούλγαροι», με αποτέλεσμα η δίκη να διακοπεί για λίγο.

Ο μάρτυρας απαντώντας σε ερωτήσεις της προέδρου της έδρας Μαρίας Λεπενιώτη για το κίνητρο των δραστών της επίθεσης, είπε:

«Λειτούργησαν κατ’ εντολήν εργολάβων μέσα από τη ζώνη. Υπάρχει μια ομάδα μεγαλοεργολάβων οι οποίοι εδώ και χρόνια προσπαθούν να λειτουργήσουν μονοπωλιακά στη ζώνη για να ρίξουν το κόστος εργασίας, να μην υπάρχει συνδικαλιστή δράση. Αλλωστε το έχουν δηλώσει…».