Ταμπουρωμένοι σε ταράτσες, στα Προσφυγικά των Αμπελοκήπων, νεαροί του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι οποίοι μετέχουν στην περιφρούρηση των κατειλημμένων κτιρίων, «έπαιξαν» για ώρες πετροπόλεμο με αστυνομικούς των ΜΑΤ με αφορμή τη δίκη των χρυσαυγιτών στο παρακείμενο Εφετείο Αθηνών.

Η ένταση ξεκίνησε όταν ομάδα χρυσαυγιτών πέρασε από τα Προσφυγικά για να κατευθυνθεί στον χώρο της δίκης. Οι αντιεξουσιαστές αντέδρασαν και οι συμπλοκές πήραν διαστάσεις, όταν έκαναν την εμφάνισή τους αστυνομικοί των ΜΑΤ.

Ομάδες αντιεξουσιαστών που φορούσαν κράνη επιτέθηκαν στους αστυνομικούς των ΜΑΤ με πέτρες, ξύλα και μπουκάλια. Τα επεισόδια διεξάγονταν σε δύο μέτωπα, με νεαρούς οχυρωμένους στα κατειλημμένα κτίρια και στις ταράτσες και άλλους που βρίσκονταν στον δρόμο και έβαζαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απέφυγαν να κάνουν χρήση δακρυγόνων, καθώς στην περιοχή βρίσκεται το νοσοκομείο Αγιος Σάββας.

Η ένταση, η οποία κατά διαστήματα αυξανόταν, διήρκεσε μέχρι τις πέντε το απόγευμα. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων η Αστυνομία προχώρησε σε δεκατρείς προσαγωγές και δύο συλλήψεις. Από τις πέτρες και τα ξύλα που εκτοξεύθηκαν προκλήθηκαν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.