«Εχετε γράψει ποτέ κασέτα, για να χαρίσετε σε κάποιον, με τραγούδια που εσείς αγαπάτε;» με ρωτάει ο Χρήστος Στέργιογλου. «Ε, αυτό είναι. Διάφορες επιλογές με τραγούδια που σου αρέσουν τα δίνεις σε έναν δικό σου άνθρωπο για να τα ακούει. Αυτός είναι ο τίτλος της παράστασης: “Διάφορες επιλογές Πέτρος”». Κι αυτό επειδή ο Πέτρος, τον οποίο υποδύεται ο Στέργιογλου, έχει φτιάξει μια κασέτα και πάνω στη ράχη της έχει γράψει τις δικές του επιλογές. Πρόκειται για το ομότιτλο διήγημα του Ευθύμη Φιλίππου για την ακραία παρεκτροπή μιας σχέσης δύο αδελφών και την επιλογή 13 ελληνικών, λαϊκών και άλλων, τραγουδιών γραμμένων σε κασέτα που διακόπτουν και συνδέουν τον πεζό λόγο.

«Η συγκεκριμένη παράσταση ξεκίνησε από μια επιθυμία του συγγραφέα, ο οποίος ήθελε να ανεβάσει αυτό το διήγημα με αυτή την ιδιότυπη μείξη τραγουδιών» λέει η σκηνοθέτρια Αργυρώ Χιώτη (ομάδα Vasistas). «Μου ζήτησε να συνεργαστούμε, φυσικά και είπα ναι επειδή γνωρίζω πολύ καλά τον Ευθύμη, τη γραφή του και καθετί που κάνει –πρόκειται για την τρίτη μας συνεργασία μετά τα “Αίματα” (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών 2014) και τις “Απολογίες 4&5” (Φεστιβάλ Αθηνών 2016)». «Πάντα όποτε είναι να παίξω κάτι λέω “Θεέ μου, πώς θα τα καταφέρω” και μετά σιγά σιγά αρχίζει να ζωντανεύει, γίνεται λίγο πιο εύκολο και όταν φθάνει η πρεμιέρα είναι πάλι πιο δύσκολο» λέει από την πλευρά του ο Στέργιογλου. «Κάθε φορά, σε όσες παραστάσεις έχω παίξει περνώ αυτή τη διαδικασία και όταν τελειώνει και γίνονται τα πράγματα πιο βατά λέω δεν θα το ξαναπεράσω, αλλά πάντα το περνάω».

Ο Πέτρος αφηγείται και ερμηνεύει τα τραγούδια που είναι γραμμένα στην κασέτα ζωντανά, με τη συνοδεία του πιανίστα Θανάση Τσαουσέλη. «Ο ρόλος μου είναι να δώσω μια αφήγηση στο κείμενο που έχει γράψει ο Ευθύμης, τον οποίο εκτιμώ βαθύτατα επειδή έχουμε ένα παρελθόν όμορφο» συνεχίζει ο Στέργιογλου. «Είναι μια αφήγηση ενός ανθρώπου για τη σχέση του με τον αδελφό του. Είναι ένα κείμενο που αν το πάρεις κυριολεκτικά θα πεις ότι κάτι έχει αυτός ο άνθρωπος και δεν είναι καλά. Αν το πάρεις αλλιώς, βλέπεις ότι θίγει πολύ τον μικροαστισμό της Ελλάδας, τις οικογενειακές και αδελφικές σχέσεις, το κοινωνικό φαίνεσθαι. Εχει να κάνει με την οικογένεια, τα κακώς κείμενά της και μέχρι πού μπορεί να φθάσει μια ασφυκτική αγάπη. Τα κείμενα του Ευθύμη έχουν πάντα ένα πολύ μεγάλο άνοιγμα και γι’ αυτό μου αρέσουν. Ο καθένας θα το πάρει όπως αισθανθεί εκείνη τη στιγμή. Δεν είναι μόνο μυαλό: είναι και αισθήσεις. Ετσι γράφει ο Ευθύμης. Εχει μια υπερβολή, το πάει στα άκρα, αλλά αυτή η υπερβολή έχει να κάνει με εμάς».