Εξω πάμε καλά. Το λέω γιατί, όπως ενημερώθηκα αρμοδίως, δύο έλληνες δήμαρχοι βρίσκονται στη λίστα των 15 παγκοσμίως που επελέγησαν από το City Mayors Foundation, ένα διεθνές θινκ τανκ που ασχολείται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για να διεκδικήσουν φέτος το βραβείο Δήμαρχος του Κόσμου.

Πρόκειται για ένα βραβείο που απονέμεται κάθε δύο χρόνια στον καλύτερο δήμαρχο του κόσμου. Ποιοι είναι αυτοί; Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός. Το φετινό βραβείο έχει ως θέμα το Προσφυγικό, όλοι οι υποψήφιοι λοιπόν προέρχονται από πόλεις που υποδέχθηκαν πρόσφυγες.

Ψηφίστε Αθήνα ή Λέσβο

Αν ενδιαφέρεστε, μπορείτε να ψηφίσετε κιόλας. Οκόσμος ψηφίζει μέχρι τις20 Δεκεμβρίου και ο νικητής θα ανακοινωθεί στο τέλος του χρόνου. Οσοιεπιλέγουν τον δήμαρχο της Αθήνας στέλνουν ένα e-mail στοathens@worldmayor.com, βάζοντας «Athens, Kaminis» στο θέμα του e-mail, και γράφουν και γιατί επιλέγουν τον Καμίνη. Οσοι θέλουν να ψηφίσουν τον δήμαρχο Λέσβου γράφουν «Lesbos, Galinos» στο θέμα του e-mail και επίσης αιτιολογούν με ένα μικρό κείμενο την ψήφο τους στον Γαληνό.

Οι Ευρωσοσιαλιστές

Πρέπει, πάντως, να σας πω ότι ο Καμίνης έχει ήδη ρεύμα. Η ευρωομάδα των Σοσιαλιστών Δημοκρατών τιτίβισε τη στήριξή της στον δήμαρχο Αθηναίων με την ατάκα «Fingers crossed» –σε ελεύθερη απόδοση στα ελληνικά, ελπίζουν κι εύχονται να κερδίσει ο Καμίνης. Εύλογο, είναι και μέλος τους. Εγώ, επειδή χαρακτηρίζομαι και από πολιτικό καθωσπρεπισμό, θα ευχηθώ καλή επιτυχία και στους δύο.