Την παρέμβαση των αρμοδίων Αρχών για να μην υπάρξουν προβλήματα στην ανέγερση του τεμένους στον Βοτανικό και να υλοποιηθεί απρόσκοπτα η απόφαση της Πολιτείας έχει ζητήσει ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Κωστής Παπαϊωάννου.

Σύμφωνα με καταγγελίες και δημοσιεύματα του Τύπου, ο χώρος ιδιοκτησίας του Δήμου Αθηναίων τελεί υπό κατάληψη ομάδας χρυσαυγιτών, η οποία επιγράφεται ως «Στέγη Αστέγων» και «hotspot μόνο για Ελληνες»! Προφανώς για να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για την ταυτότητά τους και τους πραγματικούς σκοπούς τους, προσθέτω εγώ!

Οι καταληψίες, μάλιστα, όπως επισημαίνει σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο Παπαϊωάννου, «φέρονται να ανήκουν σε σύλλογο, ο οποίος είχε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της ανέγερσης του τεμένους και η προσφυγή του είχε απορριφθεί, ενώ συμμετέχουν και μέλη συλλόγων που κυκλοφορούν με στρατιωτικές στολές και ασκούν έλεγχο στοιχείων για την είσοδο στον χώρο».

Κατά τον αρμόδιο γενικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης, «η κατάληψη έχει ως προφανή σκοπό, μεταξύ άλλων, να παρεμποδιστεί η ανέγερση του τεμένους η οποία, όπως είναι γνωστό, αποτελεί απόφαση της Πολιτείας και διεθνή υποχρέωση της χώρας». Ο γενικός γραμματέας υπογραμμίζει –με τον πιο διπλωματικό και υπηρεσιακό τρόπο –πως «η δράση αυτών των ομάδων θυμίζει εκδηλώσεις μίσους του παρελθόντος και εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια» και έχει ήδη απευθυνθεί αρμοδίως σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ζητώντας να παρέμβουν.

Αναμένω κι εγώ άμεσα την αντίδρασή τους, δημοσιεύοντας και δύο φωτογραφίες με το αναρτημένο πανό και την «επιθεώρηση» που πραγματοποίησε στα μέτρα φύλαξης του χώρου ο Νίκος Μιχαλολιάκος