Διαζύγιο

Τα έχουν οι χωρισμοί στους οποίους εμπλέκεται ο Αλέξης Κούγιας. Στην πορεία η κατάσταση ξεφεύγει και οι (εκατέρωθεν, ενίοτε) κατηγορίες είναι αρκετές. Τότε, γιατί προκύπτει έκπληξη με όσα συμβαίνουν μετά την αποχώρηση του Αγγελου Αναστασιάδη από τον κάμπο; Πολύ απλά, διότι αυτά που ακούγονται ξεπερνούν τη φαντασία. Ο Κούγιας έστειλε εξώδικο στον τέως προπονητή της Λάρισας και τον κατηγορεί για πολλά: μεταξύ άλλων πως δεν δέχθηκε να αποκτηθούν ποδοσφαιριστές της επιλογής της διοίκησης (Λουσέρο, Ανάκογλου, Ιλιτς, κάποια παραδείγματα), ότι όχι μόνο ήθελε να διανυκτερεύσει η ομάδα στη Θεσσαλονίκη στο πρόσφατο ματς με τον ΠΑΟΚ, αλλά το βράδυ έφυγε από το ξενοδοχείο, και επίσης πως είχε παραιτηθεί πριν από τον Πανιώνιο. Μαζί με την άποψη για «ποδοσφαιρικές τρέλες». Ασφαλώς και όλα αυτά είναι αρκούντως σοβαρά και φανερώνουν κάτι: η συμβίωση Κούγια – Αναστασιάδη μόνο ανέφελη δεν υπήρξε. Το φινάλε έχει πολλές σκιές. Τα περί «καλύτερου έλληνα προπονητή» ή άλλες δηλώσεις αβροφροσύνης αποτελούν ατάκες που μάλλον πρέπει να τις προσπερνάμε. Για να καταλήξουμε στο εξής: και πολύ κράτησε αυτή η σχέση, καθόσον τα παράπονα που βγαίνουν από το περιβάλλον των δύο προϋπήρχαν και δεν βγήκαν στην επιφάνεια το τελευταίο διάστημα.

Διαιτητής

Εχει ενδιαφέρον να δούμε τον ρέφερι που θα επιλέξει ο Μπίκας για το ντέρμπι της Κυριακής. Ολα συνηγορούν υπέρ Σιδηρόπουλου, εκτός αν προκύψει ανατροπή της υστάτης ώρας. Φυσικά, αν δούμε αυτό, τότε το μήνυμα του αρχιδιαιτητή προς όλους τους διεθνείς θα είναι ότι τα ντέρμπι στην Ελλάδα πρέπει να τα σφυρίζει μόνον ο Σιδηρόπουλος. Αλλοι διαιτητές ικανοί ουσιαστικά δεν υπάρχουν. Ή μήπως δεν είναι λογικό το συμπέρασμα αυτό;

Στόχος

Η σκέψη τους είναι στα αποψινά ματς, έτσι δεν υποστηρίζουν δημοσίως οι Πάουλο Μπέντο και Αντρέα Στραματσόνι; Τι άλλο θα μπορούσαν να πουν, με δεδομένο ότι υπάρχουν παιχνίδια του Γιουρόπα Λιγκ; Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Αν κάποιος δει τους παίκτες που έχει αφήσει εκτός ο Πορτογάλος του Ολυμπιακού, αν κοιτάξει όσους πασχίζουν να ξεπεράσουν προβλήματα και να ενισχύσουν τον Παναθηναϊκό, σε ένα συμπέρασμα θα καταλήξει: τα συγκεκριμένα ευρωπαϊκά ραντεβού μοιάζουν με αγκάθια για αμφότερες τις ομάδες. Το μυαλό ήδη βρίσκεται στο Νέο Φάληρο γιατί παίζεται σχεδόν η αγωνιστική σεζόν!

Απειλές
Οντως, είναι σοβαρές οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Γιώργος Σπανός. Καλείται αύριο να απολογηθεί στο πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λίγκας για όσα είπε προς τους διαιτητές του ματς με τον Ολυμπιακό και η καμπάνα μπορεί να είναι βαρύ πρόστιμο και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους. Το διάστημα «παίζει». Από το Περιστέρι διαρρέει πως δεν υφίσταται ανησυχία για επίπτωση και τιμωρία της ομάδας, ωστόσο μιλάμε για τον πρόεδρο της ομάδας.

Φενέρ

Ηττα έκπληξη η χθεσινή της στην Ευρωλίγκα. Οχι μόνο γιατί η Ούνιξ Καζάν προερχόταν από τέσσερις συνεχείς αποτυχίες και με το 81-73 έφτασε στην πρώτη της νίκη. Αλλά και διότι στο «σπίτι» της η ομάδα του Ομπράντοβιτς έδειχνε άτρωτη και είχε να χάσει από τον Ιανουάριο του ‘15! Τότε, θριαμβευτής ήταν ο Ολυμπιακός με σκορ

74-68.

ΒΟΛΕΪ

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ στο βόλεϊ έκανε ο ΠΑΟΚ καθώς επικράτησε στην Κροατία της Μλάντοστ με 3-2 (25-20, 19-25, 26-24, 29-31, 15-12). Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή.