Στο «παγοδρόμιο» της Astana Arena ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να μην του γλιστρήσει η πρόκριση στον επόμενο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Για να συμβεί αυτό θέλει θετικό αποτέλεσμα απόψε (18.00 – OTE Sports 2) κόντρα στην τοπική Αστανά, την οποία είχε νικήσει 4-1 πριν από δύο εβδομάδες στο Φάληρο.

Δεδομένου ότι η θερμοκρασία στο Καζακστάν είναι κάτω από το μηδέν, σε συνδυασμό με την ώρα του αγώνα (22.00 το βράδυ τοπική) και τον συνθετικό χλοοτάπητα (καμία σχέση με αυτόν της Γιουνγκ Μπόις), η αποστολή των παικτών του Πάουλο Μπέντο γίνεται ιδιαίτερα δύσκολη και ας έχει το γήπεδο κλειστή οροφή.

Μάλιστα η Αστανά είναι αήττητη στο γήπεδό της ακόμα και κόντρα σε μεγάλα κλαμπ που αγωνίζονται στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπως είναι η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Μπενφίκα και Γαλατάσαραϊ.

«Αυτός είναι ένας λόγος για να είμαστε ακόμα πιο συγκεντρωμένοι και προσεκτικοί στο γήπεδο αν θέλουμε να γίνουμε η πρώτη ομάδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο που θα καταφέρει να επικρατήσει εδώ. Παράλληλα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι για τον αντίπαλό μας είναι η τελευταία ευκαιρία για να ξαναμπεί στο παιχνίδι της πρόκρισης» τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, ο οποίος έχει αφήσει εκτός αποστολής τους Φορτούνη, Μιλιβόγιεβιτς και Ντα Κόστα. Σχεδόν βέβαιο είναι ότι βασικός στην επίθεση απόψε θα ξεκινήσει ο Οσκαρ Καρντόσο και όχι ο Ιντέγε, ο οποίος έχει τραβήξει το κουπί στα τελευταία παιχνίδια και ο Πορτογάλος θέλει να τον έχει πιο φρέσκο για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (γι’ αυτό άλλωστε άφησε εκτός αποστολής τους τρεις παίκτες).

«Ναι είναι πολύ σημαντικό το ντέρμπι, αλλά θα μας απασχολήσει αμέσως μετά τον αγώνα με την Αστανά» είπε ο τεχνικός των πρωταθλητών, που αναμένεται επίσης να ξεκινήσει βασικό τον Ομάρ Ελαμπντελαουί. Ο Νορβηγός που έχει να παίξε σε ευρωπαϊκό παιχνίδι από πέρυσι (κόντρα στην Αντερλεχτ), φαίνεται να ξεπερνά τον τραυματισμό του –με τον ΠΑΟΚ ήρθε από τον πάγκο, με τον Πλατανιά στο Κύπελλο έπαιξε βασικός και μάλιστα σκόραρε κιόλας. Ο μόνος ενδοιασμός του Μπέντο για τον Ελαμπντελαουί είναι ο συνθετικός χλοοτάπητας, για να μην επιβαρυνθεί ιδιαίτερα ο παίκτης που τον θέλει και για το ντέρμπι.

Θέση στο βασικό σχήμα λογικά θα πάρουν ο Μπουχαλάκης και ο Βιάνα.

«Πρέπει συνεχώς να βελτιωνόμαστε και να προχωράμε. Υπάρχουν ζητήματα που δουλεύουμε και θέματα τακτικής. Τα πράγματα έχουν βελτιωθεί πολύ και η ομάδα είναι σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι σε εκείνο το παιχνίδι με τη Γιουνγκ Μπόις. Ποτέ όμως δεν σταματάμε να βελτιωνόμαστε» τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, ενώ ο ομόλογός του Στάνιμιρ Στόιλοφ εξέφρασε την ελπίδα η ομάδα του να πάρει «εκδίκηση» για την ήττα στον Πειραιά.